Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Baumrtová před ME: Ráda bych přivezla jinou než bronzovou medaili

Praha – Simona Baumrtová je ženou bronzových medailí. Z vrcholných akcí jich má rovných sedm. Letos bude na ME v krátkém bazénu, které se koná od 12. do 15. prosince v dánském Herningu, obhajovat tři bronzové medaile z padesátimetrové, stometrové a dvousetmetrové trati. Dvaadvacetiletá znakařka věří, že tentokrát přiveze kovy ještě cennější.

Sport
zdroj: ČT4

Baumrtová se hodlala v letošním roce soustředit na studium. "Bála jsem se, jak to bude vypadat před státnicemi. Nakonec to ale vyšlo, dokončila jsem státnice a měla měsíc a půl přípravy na trénink." A příprava nakonec přinesla výsledky. Baumrtová skončila na červencovém MS v Barceloně šestá na stovce v dlouhém bazénu.

"Šesté místo z MS je super a doufám, že se to ještě bude zlepšovat. Teď mám před sebou dva vrcholy, větší důležitost kladu na ME, a ráda bych přijela s jinou než bronzovou medailí," vyhlašuje přání ještě zlepšit loňský úspěch.

Baumrtová se však těší i na druhý avizovaný vrchol, souboj Evropy a USA v plavání, který se koná 20. a 21. prosince ve skotském Glasgow. Samotná pozvánka na akci je pro ni velkou poctou. "Před dvěma lety byla pozvaná Barbora Závadová, letos se to podařilo mně i Petře Chocové. Já jsem byla nominovaná i do evropské štafety, kde poplavu s těmi nejlepšími. Uvidíme, jaké to bude, ale strašně se na to těším. Doufám, že jim to nezkazím," smála se.

Chomutovská rodačka toho musí i kromě plavání stíhat poměrně hodně. Letos získala titul bakaláře na katedře fyzioterapie Fakulty tělesné výchovy a sportu, nyní pokračuje navazujícím magisterským studiem. "Je to poměrně náročné, zejména díky tomu, že trénuji v Chomutově a studuji v Praze. Zatím se to ale nějak stíhat dá, navíc mi vychází poměrně vstříc, snad to ty dva roky ještě vydrží."

Mimochodem, trénink vůbec zabere spousty času. Baumrtová toho za rok naplave opravdu hodně. "Osobní rekord mám 2 300 kilometrů za rok, před olympiádou to bylo jen kolem dvou tisíc," říká. Pro představu – 2 300 kilometrů znamená přeplavat 46 tisíc padesátimetrových bazénů. A to už je slušná porce.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Plavkyně Simona Baumrtová


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články