Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Váňu nadšeně uvítali v domovských Chyších

Chyše - Nadšeného přivítání se dostalo v Chyších na Karlovarsku žokeji a čerstvému sedminásobnému vítězi Velké pardubické Josefu Váňovi. Asi stovka obyvatel Chyše, kde Váňa žije, pro něj připravila na náměstí malou oslavu s transparenty, dětmi z mateřské školy, sektem a slavnostním dortem ve tvaru podkovy. Sám Váňa pak jen těžko skrýval dojetí. Starosta města Miroslav Dorňák Váňu na náměstí uvítal s historickým rychtářským právem v ruce a pasoval ho jím na letošního krále města. "A protože má rychtářské právo v sobě velkou sílu, poklepu ti i na kolena, aby ještě vydržela," popřál Váňovi starosta.

V Chyších vítali Váňu jako vítěze už podruhé, protože Velkou pardubickou vyhrál s Tiumenem i loni. Tehdy dostal od obyvatel dřevěného koně, dnes ozdobný chomout. Zároveň ale přijímal nesčetná blahopřání od obyvatel a s mnoha lidmi, včetně dětí z místní mateřinky, se nechal vyfotografovat.

Váňa ve městě, v jejímž katastru leží i jeho chovná farma, pracuje i jako místostarosta. Původně byl zastupujícím místostarostou, ale kvůli časové zaměstnanosti je dnes druhým místostarostou. Žokejovi k vítězství pomohla jak zkušenost, tak i štěstí. "Bez toho štěstí by to nešlo. Už to, že si Tiumen před taxisem přidupnul a neodrazil se, jak jsem ho posílal já, tak to by byla šipka jako hrom," řekl Váňa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články