Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Prachaticích vybojovali čeští terénní triatleti tři druhá místa. Radovali se Kočař a Karásková

Českým triatletům start Světového poháru Xterra v Prachaticích vyšel. V sobotu byl Lukáš Kočař druhý, což byl nejlepší výsledek na tomto místě v kariéře. V nedělním short tracku přidal stejné umístění. Druhá byla v sobotu i Helena Karásková, v neděli skončila čtvrtá.

Po skvěle zvládnutém plavání a jízdě na horském kole přijel v sobotu do druhého depa na prvním místě Lukáš Kočař. V terénu ho nakonec předběhl Francouz Arthur Serierres. 

"Vždycky cílím na Prachatice jako na jeden z největších závodů v roce. Je to pro skvělý výsledek," podotkl v sobotu velmi spokojený Kočař.

Pětadvacet nejlepších z obou kategorií se kvalifikovalo do nedělního sprinterského závodu short track. Karásková zvládla rychlou trať o více než minutu pomaleji než vítězná Italka Mendittová. Druhou nejlepší Češkou byla šestá Jindřiška Zemanová. Sobotní vítězka Švýcarka Duvoisinová ztratila šance vinou pádu.

"Jsem šťastná, protože včerejší závod moc dobře nedopadl. Short track mám ráda, už jsem jeden v Itálii vyhrála," řekla italská vítězka.

"Bylo to poměrně velké trápení. Na sjezdy na kole jsem se těšila, ale jinak mě nohy bolely strašně," poznamenala Karásková, která z Prachatic odjede zvláště kvůli sobotnímu výsledku velmi spokojená.

Krátký závod mužů vyhrál Francouz Arthur Forissier. "Líp to asi dneska nešlo, jsem spokojený," uvedl druhý Kočař. "Vytěžil jsem z toho maximum, pro mě nejlepší česká Xterra," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články