Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Startuje nohejbalové MS v Brně, domácí cílí na dvě zlata

Brno – Od pátku do neděle bude Brno hostit mistrovství světa v nohejbale a čeští reprezentanti věří, že domácí barvy budou mít zastoupení v každém ze tří finále. Cílem je pak zisk alespoň dvou zlatých medailí. Hlavními konkurenty budou reprezentanti Slovenska, kteří před čtyřmi roky v Nymburce získali všechny tři tituly. Přímý přenos odvysílá v neděli ČT sport a náš web.

Utkání Česko - Slovensko
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Nemůžeme si klást nízké cíle. Největší naději na úspěch máme v turnaji trojic, dvojice jsou vabank a soutěž jednotlivců bude velkou loterií," řekl kapitán českého týmu Jan Vanke.

Mezi uchazeče o prvenství se řadí také Rumunsko, jeho hlavní oporou bude exmistr světa Georgel Bobis. "Ten je hrozbou pro všechny soupeře. Za černého koně turnaje považuji Jižní Koreu. Dlouhodobě vnímám zlepšení francouzských nohejbalistů," konstatoval Vanke.

Na posledním světovém šampionátu v Nymburce získali čeští reprezentanti dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

"Tentokrát si nechceme dělat alibi, že nám stačí obhájení těchto pozic. Výkonnost máme na tituly mistrů světa ve dvojicích i trojicích. A chceme tyto předpoklady potvrdit," uvedl prezident Českého nohejbalového svazu Kamil Kleník.

Reprezentační trenér Petr Gulda byl o něco opatrnější. Upozornil, že v nohejbale se soupeři nedají tak snadno zmapovat jako v jiných sportech.

Do turnaje jednotlivců zasáhne žatecký Ondřej Vít, do soutěže dvojic jsou nominováni Lukáš Rosenberk a Radek Pelikán z Modřice spolu s Jakubem Mrákavou z Čakovic. V turnaji trojic se představí karlovarský Jan Vanke s modřickou dvojicí Jakub Pospíšil, Martin Müller. K dispozici pro trojice ještě budou Vít a Rosenberk.

"V nominaci jsem vsadil na zkušené hráče, kteří by měli tlak na úspěch zvládnout. Máme za sebou vydařenou přípravu, bohužel ale po zranění hýžďového svalu vypadl z nominace zkušený Pavel Kop," řekl Gulda.

Je nám líto, video expirovalo.
Na MS v nohejbale se v českém dresu představí lékař či právník
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články