Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Softbalisté letí na Nový Zéland a chtějí přivézt z MS první medaili

Získat konečně medaili na mistrovství světa chtějí softbalisté na šampionátu, na který letí v úterý na Nový Zéland. Tým trenéra Jaroslava Korčáka vstoupí do turnaje 26. listopadu zápasem s tamní reprezentací. V boji o jedno ze tří postupových míst ve skupině A narazí také na mistry světa z Argentiny, Kubu, USA a Filipíny. Před odletem požehnal reprezentantům pálky starokatolický kněz.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalisté letí s požehnanými pálkami na MS

"Chceme postoupit ze skupiny a usilovat o historické medaile pro náš tým. Máme totiž čtyři nadhazovače s rychlostí 125 km/h, což jsme nikdy neměli. A k tomu velmi talentované pálkaře," řekl v tiskové zprávě Korčák. "Skupina má jasného favorita, což jsou obhájci titulu z Argentiny, outsiderem jsou pak Filipíny. My, Nový Zéland, USA a Kuba si ve čtyřech zahrajeme o další dvě postupová místa," předpokládá kouč.

MS se koná po třech letech, loni nebylo kvůli pandemii koronaviru. Na posledním šampionátu v Praze a Havlíčkově Brodu skončili Češi osmí. "Já budu spokojený s medailí. Takhle to mám. Ano, jsou lepší týmy na světě než jsme my, ale já chci medaili," řekl univerzál Marek Malý.

Tým by měli táhnout nadhazovači v čele s Michalem Holobrádkem s Jakubem Osičkou. Oba letos získali s Břeclaví mistrovský titul. "Jsou to asi nejlepší nadhazovači v Evropě. Letos na amerických turnajích rovněž prokázali svoji kvalitu. Určitě budou fungovat dobře," řekl Malý.

Češi se ještě před startem MS zúčastní turnaje International Invitational Series pro šest nejlepších týmů světa. "Půjde hlavně o rozehrání, protože mezinárodních utkáních za tři roky moc nebylo," uvedl Korčák. Jehož svěřenci v generálce vyzvou od 18. do 20. listopadu Japonsko, Austrálii, Kanadu, Argentinu a Nový Zéland.

Před odletem softbalisty navštívil v tréninkové hale Eagles Praha starokatolický kněz Petr Jan Vinš a modlitbou požehnal hráčům pálky. "Jsem z věřící rodiny, chodil jsem do kostela a někteří hráči také. Křesťanství je součástí naší kultury a kdo jiný, než reprezentace, by ji měla v zahraničí prezentovat. Jsem rád, že došlo na žehnání pálek, dělali jsme něco takového poprvé. V prvním utkání nastoupíme proti Novému Zélandu, který vyrukuje s tancem haka a přírodní magií," dodal Korčák.

Šampionát v Aucklandu vyvrcholí 4. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články