Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Čeští softbalisté jdou sbírat zkušenosti v turnajích zámořské ligy ISC

Je jich osm a cíle mají velké. Čeští softbalisté vstoupí koncem týdne do prestižních amerických turnajů ligy ISC a pokusí se stát prvními hráči z Čech, kteří by v této soutěži získali mistrovský titul. Jestli se to někomu z reprezentantů Michal Holobrádek, Mikuláš Klas, Marek Malý, Jonáš Hajný, Jakub Osička, Marek Volf, Martin Magula a Lukáš Kubát opravdu podaří, bude známo v srpnu.

"Budou stát proti nejlepším nadhazovačům a pálkařům světa. Velmi je to posune a nám to pomůže v přípravě na prosincové mistrovství světa," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jaroslav Korčák.

"Čeká je pořádná porce zápasů v ligách, v nichž hraje spousta špičkových hráčů z celého světa. Například z Argentiny, Mexika, Venezuely, Austrálie, Nového Zélandu a samozřejmě z USA a Kanady," doplnil Korčák.

Holobrádek, Klas a Malý nastoupí za tým AWP Lumberjacks, Osička s Magulou budou hrát v celku Aurora Dolan & Murphy, Hajný s Volfem za Bainbridge Bombers a Kubát za Omma Tigers.

Čeští softbalisté mají podle Korčáka renomé i díky posledním úspěchům na mezinárodní scéně. "Jsme několikanásobnými mistry Evropy, to je dobrá pozice. Navíc se v minulosti povedlo, že se český hráč objevil v All star výběru ISC," připomněl Holobrádkův úspěch.

V systému soutěže se nejprve 34 týmů zúčastní lokální ligy. Nejlepší celky se kvalifikují z víkendových turnajů na srpnové vrcholné akce. Těmi jsou ASA Major, což je oficiální mistrovství USA, a o týden později Men’s Fastball World Tournament ISC.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články