Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Rohan: MS ve vodním slalomu v Troji bude

Praha - Mistrovství světa ve vodním slalomu se podle šéfa organizačního výboru Jiřího Rohana uskuteční podle plánu v Praze-Troji. Příští týden by měla začít rekonstrukce poničené loděnice za zhruba 20 milionů korun. Na kanálu vznikla škoda za čtyři miliony, což je o něco méně, než se předpokládalo. "Všichni chtěli slyšet záložní varianty, třeba v Českých Budějovicích nebo na Trnávce. Ale tady máme zkušenosti, prostředí známe, pro mě jiné možnosti neexistovaly," řekl Rohan. "Chci to za každou cenu udělat tady, takže furt platí, že šampionát bude v Troji," prohlásil přesvědčeně.

Umělý kanál v Troji
zdroj: ČTK autor: Tibor Alföldi

Nejdůležitější pro rychlou obnovu areálu jsou peníze. Navýšení dotací přišlo z pražského magistrátu, i proto by bylo složité přesunutí šampionátu jinam. Peníze má Rohan přislíbené i od ministerstva školství. "Jednáme ještě se dvěma sponzory, kdyby alespoň jeden vyšel, tak bychom to měli bez problémů pokryté. Pokud to nevyjde, stejně to zvládneme," řekl Rohan. "Asi to nebude všechno ideální, ale chceme to udělat tady," uvedl.

Aktuálně vzhlíží hlavně k tomu, aby se ještě o něco otevřela klapka na jezu a pustila do kanálu trochu víc vody. "Jezdíme, ale je to jako jízda na kole na podhuštěných pneumatikách," přirovnal. Zároveň ale ve Vltavě je pořád hodně vody. "Potřebujeme, aby ještě klesl průtok, abychom mohli dodělat sloupy ve spodní části trati," prohlásil. "Trvá to, protože jsou to věci na zakázku," připomněl také tribuny či poškozenou lávku.

Pro Rohana je nyní hlavním datem druhý srpnový víkend, kdy se v Troji pojede mistrovství republiky a dodatečná nominace na MS. "To je pro mě nyní cílová stanice, do té doby chci mít kanál naprosto v pořádku včetně okolí a dlažby na chodníku," uvedl bývalý úspěšný deblkanoista. "Vyměnit musíme i část kabeláže a optiky u časomíry, což bude dost drahé," upozornil. 

V prvních odhadech hovořil Rohan o částce zhruba 30 milionů korun. Nyní to bude minimálně o pět méně. Firma na opravu loděnice bude ve zrychleném řízení vybrána ve středu, rekonstruovat by se mělo začít za asi 20 milionů příští týden. "Snad stihnou opravit to, co potřebujeme, do šampionátu," doufal Rohan. Sám kanál tolik poškozený nebyl. "Na dráze to vypadá, že to bude levnější, než jsme původně mysleli," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
MS vodních slalomářů v Praze bude
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články