Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pozemkáře čeká ve čtvrtfinále Írán, ženy narazí na obhájkyně titulu z Nizozemska

Čeští reprezentanti v pozemním hokeji znají na halovém mistrovství světa soupeře pro čtvrtfinále. Muži se po remíze s Polskem 3:3 na závěr skupiny utkají v boji o semifinále s Íranem. Ženy po porážce 1:2 s Ukrajinou narazí na obhájkyně zlata z Nizozemska.

Čeští pozemní hokejisté (v červeném) v utkání s Německem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Češi už měli před závěrečným skupinovým vystoupením jisté, že mezi nejlepších osm týmů postoupí. Výsledek duelu s Polskem jim měl určit, z jakého místa do play-off půjdou.

Reprezentace začala skvěle a po minutě už vedla po brance Martina Semanna. Jejich soupeř však do poločasu vývoj otočil a do kabin odešli v lepší pozici Poláci díky vedení 3:2.

Český tým v druhé části ještě dokázal odpovědět po krásné kombinaci tři a půl minuty před koncem a trefa Lukáše Vajdeho rozhodla o konečné remíze 3:3, o třetím místě ve skupině a také o tom, že Češi narazí na Írán, jenž na turnaji zatím neprohrál.

Ještě těžší pozici mají reprezentantky. Po porážce 1:2 s Ukrajinou obsadily ve skupině až čtvrtou pozici a narazí na obhájkyně zlata z Nizozemska, které ještě neztratily ani bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi po remíze s Polskem narazí na Írán, ženy vyzvou superfavorita z Nizozemska

Hlavní zprávy

Nejčtenější články