Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pozemkáři si zajistili čtvrtfinále. Bod s Austrálií si zajistili až z dohrávaného rohu

Čeští pozemní hokejisté dosáhli na halovém mistrovství světa v Německu na velký úspěch. Probojovali se do čtvrtfinále, které jim přisoudila remíza 2:2 s Austrálií. Daří se také pozemním hokejistkám, které zdolaly výběr Ruska 3:1 a před posledními dvěma utkáními ve skupině výrazně zvýšily své šance na postup do čtvrtfinále, přestože poté těsně prohrály s domácími Němkami. 

Český pozemní hokejista Tomáš Procházka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Michael Hundt / autor: Matthias Koch

Čeští pozemní hokejisté si zatím na světovém šampionátu vedou skvěle. Proti nováčkovi z Kazachstánu nasázeli hned devět branek a vyhráli 9:3. Hvězdou střetnutí se stal Jakub Kindl s pěti góly.

Češi poté dlouho sahali po skvělém výsledku proti trojnásobným světovým šampionům, domácím Němcům, když dvanáct minut před koncem vedli 5:3. Nakonec ale podlehli 5:6.

"Šli jsme do zápasu s tím, že můžeme jen překvapit. Všichni nás brali tak, že nás smáznou, a to se pak hraje trochu uvolněněji," řekl obránce Tomáš Procházka. "Byli jsme kousíček, ale jsou to zkušení hráči, skoro všichni olympijští vítězové, takže je to jedno," doplnil.

Postup do čtvrtfinále pak Češi stvrdili remízou s Austrálií 2:2 a se sedmi body už je nemůže předehnat ani Trinidad a Tobago, ani Kazachstán.

Na bod se ale pořádně nadřeli. V utkání dvakrát prohrávali a při snaze srovnat nastřelili Jakub Kindl a Tomáš Procházka brankovou konstrukci.

Vytouženého bodu se národní tým přeci jenom dočkal až po skončení hrací dobu. Z dohrávaného rohu se prosadil právě Procházka a rozhodl o dělbě bodů za výsledek 2:2. O jejich soupeři v play-off rozhodne jejich závěrečný duel s Polskem.

Češky s Ruskem hrály před měsíce na mistrovství Evropy a těsně mu podlehly. Tentokrát už si však vedly mnohem lépe. Skóre utkání otevřela z trestného rohu Barbora Haklová a dvojbrankový náskok zvýšila ze stejné standardní situace kapitánka Adéla Lehovcová.

Rusky dokázaly ještě snížit, ale drama odvrátila Kateřina Laciná, která trefou do prázdné branky završila skóre na 3:1. "Šly jsme do toho velmi nabuzené. Jsme rády, že jsme nalezly v tom týmu pořádnou motivaci a ukázaly jsme, co v nás je," řekla střelkyně poslední branky střetnutí.

Po duelu s Rusy se Češky chtěly vytáhnout i na Německo a dlouho s ním držely krok, ale nakonec prohrály 1:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články