Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Po dvou republikových titulech získali v Brně gymnasté Jessen, Kalný a Ponížilová

David Jessen, Ondřej Kalný a Dominika Ponížilová získali po dvou titulech na jednotlivých nářadích na mistrovství republiky sportovních gymnastů v Brně. Z české špičky chyběla na šampionátu pouze olympionička Aneta Holasová, která doléčuje zlomeninu lýtkové kosti.

David Jessen
zdroj: ČTK/AP autor: Julio Cortez

Její případnou náhradnicí pro Tokio je právě prostějovská závodnice Ponížilová, která po sobotním vítězství ve víceboji dnes kralovala na přeskoku a na bradlech.

Čechoameričan Jessen, jenž v sobotu také vyhrál víceboj, ovládl dnes cvičení na hrazdě a bradlech. Po šampionátu se vrací do USA, kde bude čekat na potvrzení své olympijské účasti. Po odřeknutí dvou gymnastů je v listině veden jako první náhradník a podle předsedy federace ČGF Martina Vlka se čeká jen na oficiální dekret.

Je nám líto, video expirovalo.
Trojice českých gymnastů získala na MČR po dvou titulech

Dva tituly dnes získal i Kalný, a to na přeskoku a prostných. Kůň na šíř ovládl mistr Evropy Matvej Petrov. Rodák z Ruska má albánské občanství a klubová příslušnost SK Hradčany, kde závodí a trénuje, ho opravňovala startovat na českém šampionátu.

Kuriozitou bylo páté místo brněnského veterána Milana Krejčího na kruzích, k medaili chybělo sedmačtyřicetiletému gymnastovi osm desetin bodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články