Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Českou naději Garoffolo čeká první velký šampionát. Ve Varně, kde závodila i její matka

V bulharské Varně začíná mistrovství Evropy moderních gymnastek. Českou naději Gaiu Garoffolo česká v sedmnácti letech první evropský šampionát na místě, kde před 34 lety závodila její matka.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve Varně startuje ME moderních gymnastek

Ilona Kačírková závodila ve Varně na mistrovství světa v roce 1987. Dcera jde teď doslova v jejích stopách. "Vím, že toto místo je pro moji matku výjimečné. Doufám, že udělám svým výkonem radost nejen jí, ale i své trenérce," uvedla Garoffolo.

Tamara Bílková vedla tehdy ve Varně Kačírkovou a nyní trénuje i její dceru. "Tím, že je to ve Varně a vím, že Gaia je její dcera, tak k tomu mám trochu jiný, speciální vztah," připustila Bílková.

Ve Varně budou mezi seniorkami jednotlivkyněmi reprezentovat vedle Garoffolo také Nela Pochylá a Barbora Kafková. Nebude chybět ani juniorský tým, který společnými skladbami s míčem a se stuhami celé mistrovství odstartuje.

"Pokud zacvičí hezky a prodají to, co jsme natrénovali, tak i kdyby to finále nevyšlo, tak si myslím, že budeme spokojené," řekla trenérka juniorské reprezentace Hanne Langová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články