Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

MS v plážovém frisbee ovládlo USA, Češi se neztratili

Royan – Mistrovství světa v plážovém frisbee dominovaly favorizované Spojené státy, když získaly hned šest ze sedmi zlatých medailí. Tu jedinou jim vyfouklo Rusko, které vyhrálo kategorii žen. Z českých týmů se nejlépe umístil výběr mužů nad 33 let.

Ostřílení čeští muži po vyrovnaném zápase s Austrálií skončili celkově šestí. "Měli jsme spoustu vyrovnaných zápasů, některé jsme o bod vyhráli, některé naopak o bod prohráli. Nejtěžší byl zápas s Německem o postup mezi nejlepších osm. Ten se nám podařilo o bod vyhrát. To jsme si sáhli na dno," zhodnotil Petr Haering.

O možnost bojovat o medaile tým připravila domácí Francie, když si po úvodních chybách našich dokázala celý zápas držet dvou až tříbodový náskok.

Česká republika měla zastoupení ve třech kategoriích, celkem vyslala 45 reprezentantů. Výběr ve smíšené kategorii mužů a žen se umístil na 14. místě z celkových 32 týmů. "Jeden z nejdůležitějších zápasů jsme odehráli s Rakouskem, kdy se rozhodovalo o postup mezi nejlepších šestnáct. Po výborné sérii obran jsme vedli 8:3 a vedení udrželi až do konečného stavu 10:7," popsal hrající trenér reprezentace Jiří Svatoš. "Následoval velmi silný soupeř Kanada, který potrestal každou naši chybu a vyhrál 13:7," dodal. V posledním zápase tým těsně prohrál s Nizozemskem 7:8.

Tým žen skončil na 13. místě z celkových 16 týmů. Po dobrém vstupu do turnaje tým musel zvládnout dva těžké dny proher. Po proházení pětek na hřišti se začalo dařit. Výkon vyvrcholil v křížovém zápase o elitní osmičku proti Španělsku. "Sice jsme o bod prohráli, ale potrápili jsme skvělý plážový tým, který nakonec skončil sedmý," zhodnotil trenér Jan Splítek.

Plážové frisbee se hraje ve formátu 5 proti 5. Principem hry je dopravit přihrávkami disk do zóny soupeře. Od většiny sportů se frisbee ultimate liší tím, že o průběhu zápasu nerozhoduje žádný rozhodčí a pravidla hlídají samotní hráči na hřišti.

Zdroj

Hlavní zprávy

Nejčtenější články