Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Legenda orientačního běhu se loučí, Šafka Brožková ukončila kariéru

Pustá Rybná (okres Svitavy) - Historicky nejúspěšnější česká orientační běžkyně Dana Šafka Brožková se v pětatřiceti letech rozhodla ukončit kariéru. Posledním závodem byl pro dvojnásobnou mistryni světa domácí šampionát na klasické trati, ve kterém obsadila osmé místo. 

Je nám líto, video expirovalo.
Šafka Brožková se rozloučila s veleúspěšnou kariérou

Dana Šafka Brožková vydržela na nejvyšší úrovni dlouhých patnáct let. Nejvýraznější stopu v terénu zanechala během mistrovství světa v letech 2008 a 2009, kdy vyhrála tituly na klasické i krátké trati.

"Já už jsem v orienťáku opravdu hodně dlouho a mám za sebou spoustu úspěchů. Určitě by to bylo těžší, kdybych třeba věděla, že chci ještě něčeho velkého dosáhnout, ale já mám celkem pět medailí ze světových šampionátů, z toho dvě zlaté. Vím, že jsem dosáhla, co jsem chtěla," hodnotila kariéru Šafka Brožková.

Vystudovaná lékařka tak bude mít více času na rodinný život, kterému nyní vévodí dvouletá dcera Klára. "Asi se bude prostě chodit na rodinné výlety. Začnu běhat opravdu jen pro radost a přestanu tak dřít, trénovat a začnu si to jen užívat," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články