Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Evropský šampionát v orientačním běhu ovládli Kyburz a Alexanderssonová

Bruntál – Matthias Kyburz ze Švýcarska se stal vítězem na krátké trati na ME v orientačním běhu v Jeseníku. V závodu žen triumfovala suverénním způsobem Tove Anderssonová ze Švédska.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v orientačním běhu v Jeseníku vyhrál Kyburz a Anderssonová

Mezi muži byl nejrychlejším Švýcar Matthias Kyburz a získal zlatou medaili. Jako druhý si pro stříbro doběhl švédský běžec Gustav Bergman a bronz si vybojoval Francouz Luc Basset.

V závodu žen triumfovala Tove Anderssonová ze Švédska, která předvedla perfektní výkon a nedala svým konkurentkám sebemenší šanci. Na druhém místě skončila Švýcarka Judith Wyderová se ztrátou více než dvou minut a třetí doběhla Marika Teiniová z Finska o dalších třináct vteřin později. V sobotu pokračují běhy štafetovými závody.

Výsledky Mistrovství Evropy v orientačním běhu na krátkou trať v Jeseníku

Muži: 1. Kyburz (Švýc.) 31:56 min., 2. Bergman (Švéd.) -34, 3. Basset (Fr.) -51, ...6. Šedivý -1:47, 15. Král -2:28, 17. Nykodým (všichni ČR) -2:37.

Ženy: 1. Alexanderssonová (Švéd.) 32:37, 2. Wyderová (Švýc.) -2:13, 3. Teiniová (Fin.) -2:25, ...22. Knapová -5:53, 24. Indráková -6:13, 31. Šafka Brožková (všechny ČR) -7:21.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články