Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koukal si před MS věří – chce využít rad nového trenéra i příznivého losu

Praha – Ještě nikdy se Petru Koukalovi nepovedlo na MS nebo olympiádě přejít přes první kolo – a toto prokletí chce český badmintonista prolomit nyní. V čínském Kuang-čou, kde šampionát začne v pondělí, chce využít příznivého losu, faktu, že bude mít poprvé s sebou osobního trenéra, a toho, že se fyzicky i herně cítí možná nejlépe v kariéře.

Petr Koukal
zdroj: ČT4

Na mistrovství světa a na olympiádách dosud Koukal nikdy nepřešel první kolo. "O to větší motivaci teď mám a věřím si," řekl Koukal před šestým startem na světovém šampionátu. V prvním kole bude hrát s Nizozemcem Erikem Meijsem. "Papírově i pocitově jdu do zápasu jako favorit a chtěl bych to potvrdit," podotkl Koukal.

Poprvé jede na vrcholnou akci s trenérem. Tím je bývalý sedmý hráč světa Dicky Palyama z Nizozemska, který za Koukalem dojížděl už před londýnskou olympiádou, ale letos se usadil v Praze. "I proto si od šampionátu hodně slibuji. Těším se a věřím, že to přinese výsledek," řekl sedmadvacetiletý Koukal. "Dicky se snaží moji hru přetvořit do aktivnějšího formátu a mám z toho dobrý pocit," dodal.

Šampionát v Číně je pro Koukala vrcholem sezony, proto začal s přípravou dřív než jindy. Už od května pracoval na kondici, dokonce ho lákalo, že pojede na MS rovnou z přípravy. Nakonec ale vyrazil do Severní Ameriky, na US Open získal skalp nizozemské jedničky a postoupil do osmifinále. "Nabral jsem zápasové tempo a zahrál si ve velkých halách, které nás čekají také v Číně," prohlásil.

V případě výhry by Koukala v druhém kole MS čekal třináctý nasazený Ind Parupalli Kašjap. "Patří mezi špičku několik let, ale mám horšího z šestnáctky nasazených, a když zahraju, co mám natrénováno, tak si věřím," řekl.

Vedle Koukala se ve dvouhře na MS představí Jan Fröhlich, Kristína Gavnholtová mezi ženami a pár Jakub Bitman, Alžběta Bášová ve smíšené čtyřhře.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Koukal se chystá na MS
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články