Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Badmintonista Koukal organizuje tréninkovou skupinu z hráčů světové stovky

Praha - Badmintonista Petr Koukal s holandským trenérem Dickym Palyamou v Praze od letoška organizují tréninkovou skupinu složenou především z hráčů světové stovky, která by fungovala až do olympiády v Riu De Janeiru. Pro Koukala jsou tréninky s hráči, kteří jsou na tom výkonnostně podobně jako on, obrovskou motivací.

Petr Koukal
zdroj: ČT4

Trenér Dicky Palyama má hráčům co nabídnout, sám se prakticky celou hráčskou kariéru pohyboval mezi světovou dvacítkou. Petr Koukal začal pod jeho vedením trénovat už před olympiádou v Londýně a nyní tuto možnost nabízí i dalším hráčům.

"Kouzlo této spolupráce je v tom, že hráči mají zájem sami. Oni zavolají, protože někde zjistili nebo slyšeli, že tady Dicky trénuje," vysvětlila česká badmintonová jednička a 71. hráč světa Petr Koukal.

Projekt zatím nezískal podporu badmintonového svazu, a tak si hráči tréninky sami financují a jejich zájem není takový. Na trénink do areálu Hamr v Braníku ale dorazil rekordní počet zájemců, mimo jiných i Koukalův pronásledovatel ve světovém žebříčku, Dán Christian Lind Thomsen.

"Přivítal jsem šanci trénovat s hráči světové úrovně až do příštích olympijských her. Je to opravdu dobrý nápad," myslí si Thomsen. "Já si to strašně užívám, protože mám konečně možnost trénovat s někým, na koho se dotahuju nebo s kým hrajeme vyrovnaně, a ty tréninky mají obrovskou motivaci," dodal Koukal.

Je nám líto, video expirovalo.
Badmintonista Koukal organizuje tréninkovou skupinu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články