Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Knapková podle tradice medaili zatím neodložila

Praha – Čerstvá mistryně světa ve veslování Mirka Knapková dodržela tradici a od nedělního vyhlášení u slovinského jezera Bled si nechala na krku pověšenou zlatou medaili, aby za rok mohla myslet na další úspěch. Pokud by se to české skifařce podařilo naplnit, pak by se v Londýně stala olympijskou vítězkou.

Knapková se Synkem oslavili na Vltavě medaile z mistrovství světa
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

"Medaile dole ještě nebyla, protože musí být čtyřiadvacet hodin na krku, aby příští rok byla znovu. Sice jsem se v noci málem uškrtila, ale dalo se to zvládnout," smála se Knapková na dnešní tiskové konferenci, na kterou přijela k loděnici pražské Slavie v Praze společně se stříbrným skifařem Ondřejem Synkem lodí přes Vltavu.

Až třicetiletá veslařka nejcennější kov svého života sundá, nejspíše ho umístí doma do knihovny. "Je prosklená a mám v ní jednu část vyhrazenou na vzpomínky, na všechno, co si spojím se závodem nebo s nějakou cestou," řekla Knapková.

Miroslava Knapková přivezla z mistrovství světa zlato
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Vítěznou formu a nabyté sebevědomí může Knapková prodat hned za čtrnáct dnů. Jako mistryně světa pojede bojovat o další úspěch na mistrovství Evropy. "Na mých plánech zlato nic nezměnilo, ale jisté tam nic nemám. Ve skifu je konkurence vždycky velká, ale bude to určitě výzva. Uvidíme, kdo bude startovat," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Knapková se Synkem oslavili na Vltavě medaile z mistrovství světa

Hlavní zprávy

Nejčtenější články