Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlatá Knapková: Myslela jsem, že to nikdy nedokážu

Bled (Slovinsko) - Skifařka Miroslava Knapková zlomila na mistrovství světa na jezeře Bled "prokletí" velkých závodů. Třicetiletá česká reprezentantka má ve své sbírce stříbrné a bronzové medaile ze světových šampionátů, vyhrála i závody mistrovství Evropy nebo světového poháru, až dnes se ale ve Slovinsku dočkala velké zlaté medaile. V oblíbeném turistickém letovisku se stala teprve druhou českou veslařkou, která se v olympijské disciplíně stala mistryní světa. Před Knapkovou to dokázal loni skifař Ondřej Synek, jenž byl letos stříbrný.

Miroslava Knapková
zdroj: ČTK autor: Ivana Roháčková

"Myslela jsem si, že se mi to nikdy nepodaří," řekla Knapková, který získala na MS čtvrtou medaili. Ve své sbírce má stříbra z let 2005, 2006 a bronz z roku 2009.

K životnímu úspěchu se dopracovala ve finálové jízdě, kterou začala hodně opatrně. Na prvním mezičase po 500 metrech byla poslední s odstupem více než osmi sekund za nejrychlejší Annekatrinou Thieleovou z Německa, která ale poté dojela poslední. "Byl to napůl úmysl, napůl ony odstartovaly rychle. Já jsem nechtěla první polovinu jet podle soupeřek a jela jsem podle sebe. Možná jsem mohla jet trošičku rychleji, ale snažila jsem se závodit ve druhé polovině," uvedla Knapková, která po závodě vůbec netušila, že na prvním úseku ztrácela tolik sekund.

"První kilometr jsem se vůbec nekoukala kolem sebe, jen jsem periferně viděla Karstenovou, která jela vedle mě. Říkala jsem si, že ona by si pole nenechala ujet," podotkla svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského, která nakonec nejlepší skifařku historie Jekatěrinu Karstenovou z Běloruska připravila o možný sedmý titul mistryně světa.

V dalších částech trati se Knapková posunula na třetí místo, poté byla druhá a 250 metrů před cílem předjela i Emmu Twiggovou z Nového Zélandu. "Snažila jsem se pak finišovat a udržet to. Nějakou sílu jsem ještě měla a říkala jsem si, že buď dnes, nebo nikdy," přiznala s úsměvem Knapková.

Je nám líto, video expirovalo.
Skifařka Miroslava Knapková se stala mistryní světa

Olympiáda? Ta je až za rok

Výsledkem na Bledu se Knapková zařadila mezi velké české medailové naděje na olympiádě v Londýně. Tak daleko ale veslařka pražské Slavie nemyslí. "Olympiáda je až za rok," uvedla Knapková, která se zvýšeného tlaku na svou osobu nebojí. "Vesluju už několik let, nějakou medaili jsem už získala, i když tu nejcennější až dnes. Nějaké zkušenosti mám a není to tak, že bych létala s hlavou v oblacích," podotkla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články