Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jachtař Lavický uvízl v Cádizu. Na vodu kvůli zákazu nemůže

Obvykle se pohybují na široké ploše vodní hladiny. V době koronaviru si ale i jachtaři musejí při tréninku poradit jinak. Podobně jako reprezentant ve windsurfingu Karel Lavický, který uvázl na soustředění ve Španělsku. 

Je nám líto, video expirovalo.
Jachtař Lavický uvízl v Cádizu

Karel Lavický, který se zatím jako jediný z českých jachtařů kvalifikoval na olympijské hry v Tokiu, vyrazil trénovat do vyhlášeného střediska Cádiz. Než se stačil dostat na vodu, byl ve Španělsku vyhlášen zákaz vycházení.

"Bohužel situace se po mém příjezdu trochu zkomplikovala, trénovat nemůžu, na vodu se tu chodit nedá," líčí Lavický, který do jihozápadního Španělska vyrazil se svojí rodinou a ve volném čase se věnuje alespoň improvizovanému kondičnímu tréninku.

Rád by vyrazil do vln, kvůli nařízení však nemůže. "Podmínky na windsurfing jsou tu ideální, až mi svrbí ruce. Doufám, že se na vodu brzy dostanu," popsiuje své pocity.

Improvizovat musejí velcí i malí čeští jachtaři. Například členka reprezentačního družstva dětské třídy Optimist Karolína Lojková trénuje i se svou lodí přímo doma na zahradě.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články