Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Indonésie, Portugalsko, Srí Lanka. Český pohár v surfingu hledá ideální vlny po celém světě

Premiérová sezona českého poháru v surfingu začala loni v září a vyvrcholí v červnu na mistrovství České a Slovenské republiky ve Francii. Zatím proběhly i přes koronavirovou pandemii úspěšně tři závody. V Indonésii, v Portugalsku a naposledy na Srí Lance. Na Town Beach pozici favoritů potvrdili Jakub Michna a Jana Kašová.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetí závody Českého poháru v surfingu se konaly na Srí Lance

"Doba je taková, že není úplně jednoduché cestovat, respektive dějí se různé věci, takže jsem rád, že sem lidi dorazili a mohli se odreagovat aspoň na chvíli od toho, co se děje kolem nás," uvedl vítěz dvou závodů Českého poháru v surfingu Michna.

Díky vítězství na Srí Lance se Michna posunul do čela celkového pořadí českého poháru, větší radost má však z jiných věcí. "Jsem hlavně rád, že jsme se tu mohli sejít. Závody jsou vedlejší," dodal muž, který se zachraňoval až na poslední vlně těsně před koncem časového limitu. V boji o vítězství pak porazil všechny své soupeře včetně Davida Lence, kterého vystřídal v čele seriálu.

Světový surfing už i jako olympijský sport jde neustále kupředu a ten český nechce zůstat pozadu.

"Kdybychom takový závod jeli před pěti lety, viděli bychom úplně jiné jízdy, než jsme viděli dnes. Úroveň je vysoká a těší mě, že je to každým rokem lepší," upozornil organizátor českého poháru Otmar Oliva.

Zastávky českého poháru byly vybrány podle velikosti českých surfařských komunit ve světě, tak aby organizace závodů byla jednodušší.

Celkem se třídenního klání na Srí Lance zúčastnilo 14 surfařů a 14 surfařek z České republiky a ze Slovenska.

"Pro mě výhra byla opravdu překvapením. Do poslední vteřiny, kdy jsem vyjížděla z vody, jsem si myslela, že jsem na druhém místě, takže mě opravdu potěšilo, že jsem vyhrála," pronesla s úsměvem Kašová.

Na Srí Lance přálo závodníkům počasí. "Podmínky byly skvělé, tentokrát jsme měli parádní vlny. Naprosto dokonalé pro závod Českého poháru v surfování," uzavřela vítězka dvou závodů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články