Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Portugalsku proběhl premiérový podnik Českého poháru v surfingu. Slavili Kašová a Michna

Surfing letos zažívá velká poprvé. Světová elita se premiérově představila na olympijských hrách, ta česká zase absolvovala historicky první závod domácího poháru. Reprezentanti a reprezentantky ho jeli v Portugalsku a se soupeři i vlnami Atlantického oceánu se nejlépe vypořádali Jana Kašová a Jakub Michna.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězi premiérového podniku Českého poháru v surfingu jsou Kašová a Michna

Je to teprve dva roky, co vznikl Český svaz surfingu a teď se na pobřeží Atlantiku v portugalském městě Costa da Caparica konal premiérový závod Českého poháru.

"Naše úroveň ještě nedosahuje té světové, ale snažíme se krůček po krůčku přibližovat," řekl předseda českého svazu Matyáš Menšík.

I on se objevil mezi účastníky závodu. Jakožto mistr České republiky z roku 2014 skončil v semifinále. Nejlépe se nakonec ve dvacetičlenné konkurenci dařilo Jakubu Michnovi, který se v posledních minutách finálové rozjížďky dostal před teprve čtrnáctiletého Timona Matěnu a těsně vyhrál. Třetí skončil David Petr.

"Tím, že jsme jezdili malinké vlny, tak to bylo náročnější. Ve větších vlnách je to jednodušší. Že jsme byli schopni něco jezdit, tím jsme vítězové všichni," řekl po závodě vítěz premiérového podniku Českého poháru.

I ženské finále bylo napínavé. Favoritka závodu a úřadující mistryně české republiky Jana Kašová dlouho zaostávala za Annou Růtovou, kterou překonala až jednou z posledních vln. Třetí místo obsadila Alžběta Halušková. Bylo to skvělé. Výborná atmosféra, všichni fandili a moc jsme si to užili," řekla vítězka.

Český pohár v surfingu bude pokračovat v prosinci na Bali a v březnu na Srí Lance. Celá série pak vyvrcholí v létě tradičním mistrovstvím republiky ve Francii.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články