Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Domácími mistry v lezení na obtížnost se stali Adamovská a Stráník

V Praze se rozdaly domácí tituly v lezení na obtížnost. Semifinálové klání v kategorii žen vyhrála překvapivě Sabina Skoupá, titul ale topem ve finále získala největší favoritka Eliška Adamovská. Mezi muži vyhrál očekávaně Martin Stráník před Šimonem Potůčkem.

Dvaatřicetiletý Stráník ovládl už semifinále, ve kterém dosáhl na top. To se mu ve finálové cestě zopakovat nepodařilo, když spadl na závěrečném headwallu, i tak se ale ze všech lezců dostal nejdál a po domácím šampionátu v boulderu ovládl i ten v lezení na obtížnost. Stejně daleko jako druhý Potůček dolezl i Marek Jeliga a radoval se z bronzu.

Adamovské v semifinále chyběl krok od topu a to stačilo na druhé místo za Skoupou. Finálová cesta byla vytrvalostně náročná a topovaly ji jen dvě lezkyně. Nejdříve překvapila ve výsledku stříbrná Arina Jurčenko, která se ale na vrchol dostala až po vypršení času. To Adamovská limit stihla a top si pohlídala ještě cvaknutím karabiny před posledním skokem. Jednadvacetiletá lezkyně obhájila domácí titul už počtvrté v řadě.

Mistrovství ČR v lezení na obtížnost v Praze:

Muži: 1. M. Stráník, 2. Šimon Potůček, 3. Jeliga.

Ženy: 1. Adamovská, 2. Jurčenko, 3. Smetanová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články