Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Další suverénní výhra českých hokejbalistů na MS. Haiti dali "desítku"

Třetí výhru, z toho druhou suverénní si na mistrovství světa v kanadském Lavalu připsali čeští hokejbalisté. Haiti rozstříleli vysoko 10:0 a v závěrečném utkání ve skupině A1 budou hrát svěřenci trenéra Jiřího Mašíka v pátek od 19:40 SELČ se Slovenskem o první místo a nejlepší nasazení do sobotního čtvrtfinále.

Hattrickem a jednou asistencí pomohl k výhře Jan Čejka, dva góly a stejný počet asistencí si připsal Nicolas Langr a rovněž čtyři body za čtyři asistence zaznamenal Jan Bílý. Gólman David Stárek udržel čisté konto.

Skóre otevřel po 105 vteřinách Langr a potom se Češi po vyloučeních Václava Šlehofera a Petra Filipa ubránili v dlouhém oslabení včetně 28 sekund ve třech proti pěti. V 8. minutě se prosadil opět Langr, který se natlačil před gólmana Joydena Peana a po bekhendovém blafáku opět skóroval. Haiti se sice ubránilo při trestu Carla Simeóna a v čase 11:31 se po Langrově přihrávce trefil Čejka.

Ve druhé třetině nejdříve Mašíkův výběr dvakrát skóroval v přesilových hrách. Ve 23. minutě se při pobytu Patricka Cheryho na trestné lavici trefil Martin Kruček a za 40 sekund při vyloučení Jeana-Jacquese Robbyho se zapsal mezi střelce Petr Filip. Ve 26. minutě dal svůj druhý gól v utkání Čejka a za 78 sekund zužitkoval další početní výhodu při vyloučení Andyho Maillyho-Pressoira Dalimil Zvonek. Za 11 sekund si připsal druhou branku v utkání Filip.

Ve 35. minutě skóroval také útočník hokejistů Kladna Adam Kubík a se šesti góly se dostal do čela tabulky střelců. V produktivitě je s osmi body druhý za Bílým, jenž nasbíral už 10 bodů a všechny za přihrávky. V čase 39:56 ještě v oslabení dovršil hattrick Čejka.

Mistrovství světa v hokejbalu v Lavalu (Kanada):

Skupina A1:

ČR - Haiti 10:0 (3:0, 5:0, 2:0)

Branky: 12., 26. a 40. Čejka, 2. a 8. Langr, 23. a 27. Filip, 23. Kruček, 27. Zvonek, 35. Kubík.

Slovensko - Haiti 7:1 (1:0, 2:0, 4:1), Velká Británie - Itálie 0:6 (0:1, 0:2, 0:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články