Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Březina přijde o další závod Grand Prix

Praha - Naděje českého krasobruslení Michal Březina vynechá kvůli nedávným zdravotním komplikacím také druhý závod prestižního seriálu Grand Prix, na který byl nominován. Pozitivní ale je, že po zranění třísla už začal trénovat. Sezonu směřuje nejprve k domácímu a posléze evropskému i světovému šampionátu.

Březina se musel podrobit chirurgickému zákroku v třísle. Dnes už trénuje naplno, na velké závody si ale zatím netroufá. "V tréninku mě už nic nelimituje, jenom když špatně vyjedu, tak mě tříslo trošku bolí," popisuje čtvrtý muž letošního světového šampionátu.

Závodníci jsou Mezinárodní krasobruslařskou unií nominováni vždy jen ke dvěma z celkově šesti dílů prestižního seriálu. Předepsaná účast je neměnná, takže pro Březinu po zrušení druhé akce prestižní program končí. "Do tréninkového procesu jsem se dostal později. Závod je za týden a já se nedostanu do takové skokanské jistoty, abych mohl jet na závod Grand Prix a přivézt z něho medaili."

Je nám líto, video expirovalo.
Březina se vrací do plného tréninku

Sezona bude pro Březinu ještě dlouhá a její vrcholy ho teprve ještě čekají. "Natrénuji si na mistrovství republiky, abych měl jistou nominaci na mistrovství světa a Evropy," plánuje krasobruslař.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články