Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Djokovič snadno postoupil do čtvrtfinále. Dál jde i Medveděv či Zverev, končí Tsitsipas

Největší favorit na zisk zlata z tenisového turnaje na olympijských hrách v Tokiu postupuje dál. Srb Novak Djokovič si ve třetím kole snadno poradil se Španělem Alejandrem Davidovichem 6:3, 6:1 a ve čtvrtfinále se utká s Japoncem Keiem Nišikorim. Mezi posledními osmi jsou i turnajová dvojka Rus Daniil Medveděv, který zápas proti Italovi Fabiu Fogninimu končil na hraně vyčerpání, a čtyřka Němec Alexander Zverev. Vypadl naopak třetí nasazený Řek Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovič
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

Světová jednička Djokovič, jehož nejlepším dosavadním výsledkem pod pěti kruhy je bronz z Pekingu 2008, dosud v turnaji neztratil ani set. Dnes na kurtu strávil proti turnajové šestnáctce Davidovichovi necelou hodinu a půl a ztratil jen čtyři gemy. Vítěz rekordních 20 grandslamů se může stát prvním mužským tenistou, který získá tzv. Golden Slam. Ovládnout v jednom roce všechny turnaje velké čtyřky i olympiádu se dosud povedlo pouze Němce Steffi Grafové před 33 lety.

Mnohem víc než Djokovič musel o postup do čtvrtfinále bojovat Medveděv, který ve velkém vedru a vlhku využil oba lékařské timeouty i návštěvu kouče. "Nevěděl jsem, co mám udělat, abych se cítil lépe. Byl jsem zralý na to, abych na kurtu padnul," řekl Medveděv, který se během utkání ptal rozhodčího, jestli bude zodpovědný za jeho případnou smrt.

Finalista letošního Australian Open Medveděv nakonec i přes vyčerpání dokázal zvítězit 6:2, 3:6, 6:2 a čeká ho Španěl Pablo Careňo. Mezinárodní tenisová federace ITF v reakci na to posunula od čtvrtka začátky programu na 15:00, což je o čtyři hodiny později než doposud. Již dříve o to neúspěšně žádali například Djokovič nebo Barbora Krejčíková.

Už ve třetím kole se s turnajem rozloučil čtvrtý hráč světa Tsitsipas. Finalista French Open nestačil ve třech setech na Francouze Uga Humberta. Naopak po výhře 6:4, 7:6 nad Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim jde dál Zverev, jenž se o semifinále utká s Francouzem Jérémym Chardym.

Tenis:

Muži:

Dvouhra - 3. kolo: Djokovič (1-Srb.) - Davidovich (16-Šp.) 6:3, 6:1, Humbert (14-Fr.) - Tsitsipas (3-Řec.) 2:6, 7:6 (7:4), 6:2, Zverev (4-Něm.) - Basilašvili (Gruz.) 6:4, 7:6 (7:5), Nišikori (Jap.) - Ivaška (Běl.) 7:6 (9:7), 6:0, Chardy (Fr.) - Broady (Brit.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Čilič, Dodig (Chorv.) - A. Murray, Salisbury (Brit.) 4:6, 7:6 (7:2), 10:7.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články