Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Basketbalisty znepokojily nejasné výsledky testů na covid, nyní jsou všichni negativní

Podle manažera české basketbalové reprezentace Michala Šoba mají aktuálně všichni hráči negativní testy na koronavirus. Přestože některým nejmenovaným reprezentantům vyšly při středečním srazu nejednoznačné výsledky PCR testů a museli být z preventivních důvodů v izolaci, nyní je tým opět pospolu a chystá se na odlet na olympijské hry. Do Tokia basketbalisté odcestují na začátku příštího týdne.

Čeští basketbalisté
zdroj: AP autor: Chad Hipolito

"Bylo to v minulých dnech trochu dramatické, ale ne až tak, jak to vypadalo navenek nebo v médiích. Ve své podstatě jsme se jen ve středu sešli a měli u všech standardní proceduru, to znamená antigenní test, který byl negativní a umožnil nám vstup do hotelu. Na něm bylo ještě PCR testování a do jeho výsledku jsme všichni čekali na pokojích. Poté, co u některých osob vyšel PCR test nejednoznačný, zůstávali v tu chvíli dál na svých pokojích v samoizolaci a čekali jsme na výsledky dalších testů," řekl Šob.

"Teprve poté jsme pustili dané hráče do oběhu a připojili je k týmu. Nebylo to nic příjemného, ale všichni to respektovali a chápali. Teď mají všichni test negativní, tak zaplaťpánbůh za to," prohlásil reprezentační manažer.

O jaké hráče šlo, nechtěl Šob prozradit. "Z lékařského hlediska to nemůžu říct," omluvil se. Podobné případy se však podle něj stávají.

Je nám líto, video expirovalo.
Tři basketbaloví reprezentanti měli nejednoznačné výsledky PCR testů

Vzhledem k nečekaným komplikacím pak trenér Ronen Ginzburg povolal do závěrečné přípravy čtyři nové hráče Davida Jelínka, Tomáše Kyzlinka, Jakuba Tůmu a Jana Zídka.

"Nejsem biochemik a ani jím být v této složité době nechci. Máme úzkou vazbu s testovacím centrem, chápali jsme to a děkuji jim za to, že to takhle prezentovali. Je lepší, než kdyby někoho určili jako negativního a místo toho platil opak. Proto jsme na vše přistoupili a byli trpěliví," řekl Šob.

Samotný odlet hráčů na olympijské hry, kde se čeští basketbalisté objeví poprvé v samostatné historii, však podle něho ohrožen nebyl.

"Ve své podstatě ne. Platí, že první skupina odlétá v pondělí a z důvodu letenek získaných na poslední chvíli odcestuje druhá skupina o něco později," dodal Šob.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články