Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Australská výprava strávila několik hodin v preventivní karanténě

Celá australská olympijská výprava šla v sobotu na předolympijském soustředění v Cairns na několik hodin do karantény. Důvodem tohoto mimořádného opatření byl nejednoznačný výsledek testu na koronavirus jednoho člena realizačního týmu. Dodatečné dva testy měl však negativní. 

David Hughes (vlevo) hlavní lékař australské výpravy
zdroj: ČTK/Xinhua autor: Bai Xuefei

"Jde o člověka, který přichází do přímého kontaktu s atlety a pracuje s nimi," řekl k obavám hlavní lékař australské olympijské výpravy David Hughes. "Je to další důkaz systematické práce a pečlivého plánování atletického svazu. Šlo o další test, který provedli, i když nemuseli. My jsme to po nich nežádali," uvedl.

"Covid nemá nohy, nemůže se přenášet, pokud se lidé nepohybují. Postupovali správně. Všem řekli, ať zůstanou zavření, dokud se to nevyřeší," dodal ke krátké karanténě, která přípravu atletů nijak výrazně nenarušila. Australský tým má dorazit do Tokia 26. července, atletické soutěže začnou o čtyři dny později.

Austrálie vsadila v boji s koronavirem na uzavření hranic a přísná opatření, která se v zemi v posledních dnech ještě zostřují.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články