Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Američan Steveson porazil v zápasnickém finále favorizovaného Petriašviliho

Olympijským vítězem v nejtěžší váhové kategorii volnostylařů do 125 kilogramů se stal Američan Gable Steveson. Ve finále zdolal 10:8 prvního nasazeného Gruzínce Gena Petriašviliho. Ve váze do 74 kg slavil ruský zápasník Zaurbek Sidakov. Nejlepší volnostylařkou kategorie do 53 kg je Japonka Maju Mukaidaová.

Gable Steveson
zdroj: ČTK/AP autor: Aaron Favila

Jednadvacetiletý Steveson měl v první ze dvou tříminutovek proti prvnímu nasazenému a úřadujícímu světovému šampionovi, jenž ovládl MS už třikrát po sobě v letech 2017, 2018 a 2019, navrch. V polovině boje vedl 4:0. Zkušenější Petriašvili kontroval osmi body, juniorský mistr světa z roku 2017 však dokázal finále zvrátit ve svůj prospěch. Bronz vybojovali Turek Taha Akgül a Íránec Amír Hosejn Zarí.

V podobné pozici jako Petriašvili vstupoval do soutěže v kategorii do 74 kg i pětadvacetiletý Sidakov. Dvojnásobný světový šampion z let 2018 a 2019 však svou roli favorita dokázal potvrdit. Ve finálovém souboji porazil 7:0 Bělorusa Magomedchabiba Kadimagomedova. Na bronz dosáhli Uzbek Bekzod Abdurachmonov s Američanem Kylem Dakem.

Rovněž čtyřiadvacetiletá Mukaidaová patřila k nejžhavějším adeptkám na zlato. Úřadující vicemistryně světa, která má z MS i dva tituly z let 2016 a 2018, udolala ve finále Číňanku Pchang Čchien-jü těsně 5:4. Bitvy o bronz zvládly Běloruska Kaladzinská a Bolortuya Bat Očir z Mongolska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články