Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Taylor zničil sen Jazdaního o obhajobě a sám slaví

Mezi volnostylaři v kategorii do 86 kilogramů zvítězil Američan David Taylor. Ve finále proti němu nastoupil hlavní favorit na olympijské zlato Íránec Hassan Jazdaní, kterého udolal 4:3. V kategorii do 57 kilogramů zvítězil Rus Zavur Ugujev, v ženské části zvítězila domácí Risako Kawaiová.

David Taylor ve finále olympijského turnaje
zdroj: ČTK/AP autor: Aaron Favila

Šestadvacetiletý úřadující mistr světa z předloňského šampionátu Jazdaní má na kontě již zlato z Ria de Janeiro, kde však triumfoval ještě ve váze do 74 kg. O čtyři roky starší Taylor vyhrál MS před svým finálovým soupeřem v roce 2018. Bronz dnes vybojovali Rus Artur Najfonov a Myles Amine ze San Marina.

Ugujev předčil ve finálovém souboji kategorie do 57 kg 7:4 Inda Kumara Rávího. Ugujev tak potvrdil pozici úřadujícího mistra světa z roku 2019 v Nur-Sultanu. V duelech o bronz se radovali Američan Thomas Gilman a Nurislam Sanajev z Kazachstánu.

Úspěšnější než Jazdaní byla v turnaji volnostylařek do 57 kg Japonka Kawaiová. Ve finále porazila úřadující světová šampionka Bělorusku Irynu Kuračkinovou 5:0 a navázala na zlato z Ria, kde slavila prvenství ve váze do 63 kg. Bronz získaly Američanka Helen Maroulisová a Bulharka Eg Nikolovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články