Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Samková má kvůli Soči nové prkno a hledá servismana

Praha - Zimní olympijské hry v Soči jsou sice až za sedm měsíců, snowboardcrossařka Eva Samková jimi však žije už nyní. Trénink má naplánovaný do detailů, soustředí se na každou drobnost, vyměnila prkno a shání profesionálního servismana, který by jí pomáhal s mazáním. A na sněhu bude o dva měsíce dřív než v předchozích letech. Za necelé dva týdny se totiž vydá na soustředění na Nový Zéland.

Celá příprava na její první olympiádu letos bude dražší i kvůli "zájezdu" k protinožcům. "Bude intenzivnější, začíná dřív, na Zélandu budeme šest týdnů," uvedla na dnešní tiskové konferenci. "Doufám, že se ten brzký začátek projeví při závodech," věřila. Na Nový Zéland pojede i výprava USA a dvacetiletá Samková věří, že si vzájemně pomohou s případnou výstavbou tratě. "Ale doufám, že tam nějaká bude, měly tam být i závody," řekla.

Její loni operované koleno je v pořádku, trojnásobná juniorská mistryně světa intenzivně pracuje také na posílení svalů v ramenou, která jí často kvůli vrozené hypermobilitě vypadávají z kloubů. "Operovanou nohu mám pořád trochu slabší, takže to chci srovnat, a učím se i padat kvůli těm ramenům," vyprávěla. "Je to vrozené, operací se to nedá řešit. Snad to bude v pořádku, hodně cvičím i gymnastiku," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Snowboardistka Samková se chystá na svou první olympiádu

Loni se Samková začala prosazovat i mezi dospělými, v Blue Mountain dokonce vyhrála závod světového poháru, jednou byla třetí a na mistrovství světa skončila sedmá. Podle odborníků ji ale trochu brzdila rychlost. I proto vyměnila prkna a hledá odborníka na mazání. "Bude to důležité, jestli budou v Soči složité sněhové podmínky. A to nové prkno by mělo také být o dost rychlejší," prohlásila.

V Soči už byla v minulé sezoně na světovém poháru, při únorovém závodě tam ale upadla v semifinále z vedoucí pozice. "Protože si ještě úplně nevěřím, ale na tom také pracuji," ujistila. Byť je Samkové teprve dvacet let, chce brát svůj první olympijský start jako obyčejný závod. "Nesmím si to (důležitost) připustit," řekla. "Ale světové poháry bývají náročnější, je tam víc kvalitních jezdců. Bude to určitě snazší, těším se," dodala s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články