Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Samková dojela třetí ve snowboardcrossu ve Veysonnaz

Veysonnaz (Švýcarsko) - Snowboardcrossařka Eva Samková skončila v závodu světového poháru ve švýcarském Veysonnaz na třetím místě a stejná pozice jí patří v průběžném pořadí. Devatenáctiletá česká reprezentantka se po únorovém premiérovém triumfu v kanadském Blue Mountain prosadila na stupně vítězů v elitním seriálu potřetí v kariéře.

"Mám velkou radost, poněvadž trať byla lehčí a jezdilo se vyrovnaně," řekla ke třetímu místu trojnásobná juniorská mistryně světa.

"Je to skvělé, ale byly tam drobné chybičky. Trošku si nevěřila ve dvou klopenkách. Kdyby je dala čistě, tak mohla zlato mít. Ale udělala tam super dobrých věcí," uvedl trenér Marek Jelínek. Potěšilo ho i osmé místo Michaela Novotného.

Ve finále Samková nestačila jen na Francouzku Nelly Moenneovou-Loccozovou, s kterou budou za týden v Sierra Nevadě bojovat o druhé místo v konečném pořadí SP, a Kanaďanku Dominique Maltaisovou. Ta si zajistila mezi snowboardcrossařkami s předstihem zisk křišťálového glóbu.

Samková postoupila z pátého místa v kvalifikaci a ve vyřazovacích jízdách měla hodně práce. Čtvrtfinále sice vyhrála, ale ze semifinále postoupila až jako třetí. "Dostala jsem se dozadu, ale dotáhla jsem se na postup do finále až úplně na konci. To bylo o fous," řekla Samková.

Nedělní soutěž dvojic nepojede, protože Kateřinu Chourovou trápí bolavá kyčel. Sezonu Samková uzavře 21. března v Sierra Nevadě a bude bojovat o udržení třetího místa v SP nebo o jeho vylepšení. "Nikdy jsem takhle vysoko nebyla. Je to velká motivace a vizitka stabilního jezdění."

V závěru sezony má stále dostatek energie. Ve Švýcarsku se jelo skoro v jarních podmínkách. "To bylo moc příjemné a sluníčko mě nabíjelo energií," řekla Samková, kterou již tradičně na finálové rozjížďky zdobí namalovaný knírek. Tentokrát měla knírky hned dva - ten druhý na tejpu na rameni. "Vymyslela to fyzioterapeutka Lucka, tak to možná bude pořád," řekla.

Závod mužů vyhrál Polák Mateusz Ligocki před Australanem Alexem Pullinem. Pro Novotného je osmé místo druhým nejlepším výsledkem sezony. Lépe dopadl jen v Blue Mountain, kde skončil začátkem února sedmý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články