Výborná forma oštěpařů. Špotáková v Kolíně hodila 66 metrů, Vadlejch osobák

Kolín – České oštěpařské naděje Barbora Špotáková a Jakub Vadlechj nabírají před olympiádou solidní formu. Světová rekordmanka dnes hodila na mítinku v Kolíně 66,06 metru, na což v letošní sezoně stačily jen dvě soupeřky. Vadlejch dokonce poslal svůj oštěp 87,20 metru daleko a vylepšil si osobní rekord.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Špotáková, jež vede světové tabulky výkonem 66,87, předvedla svůj druhý nejlepší výkon v sezoně, přestože se dva dny po soustředění necítila v pohodě. "Ale evidentně forma je, s takovým výkonem jsem spokojená," řekla dvojnásobná olympijská vítězka. "Nemám úplně ráda velké výkony před velkou soutěží, ale věřím, že to vydrží. Nebyla to ještě úplně taková rána, takže by tam takové tři metry ještě mohly být," odhadla.

Vadlejch poprvé v kariéře přehodil 87 metrů. Osobní maximum z květnového mítinku v Kawasaki si zlepšil o 44 centimetrů a v letošních světových tabulkách si upevnil šesté místo.

"Tady jsem poprvé splnil limit na velkou akci, mám to tady hodně rád. Letos jsem házel na samých větších mítincích a chtěl jsem i něco menšího," řekl Vadlejch, který se před dvěma týdny v Londýně poprvé zapsal i mezi vítěze Diamantové ligy. "V Riu mám za cíl dostat se z kvalifikace a pak děj se vůle boží. Asi si musím představit tady ten malý stadion s pár nadšenými diváky," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články