Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Špinavá voda, zbourané molo? Nedělala bych z toho drama, říká jachtařka Šmídová

Rio de Janeiro – Špinavá voda, odpadky v zátoce a naposledy zhrocené molo. Závodům jachtařů na olympijské regatě nepředcházejí šťastné okolnosti. Podle Lenky Vydry Šmídové, stříbrné medailistky z Atén, a PR manažerky Českého svazu jachtingu Evy Skořepové však situaci není třeba vidět černě.

Zborcené molo v Marině di Glória
zdroj: Reuters

"Vždycky se musí před olympiádou o něčem mluvit, musí být nějaké téma: špinavá voda, zbořené molo, komáři, vždycky se něco najde. Nedělala bych z toho takové drama," prohlásila Šmídová.

Molo v Marině di Glória, odkud jachtaři poplují ke svým soutěžím, se zhroutilo v sobotu. Podle pořadatelů se při incidentu nikdo nezranil a nehoda neovlivní ani přípravu závodníků, kteří mohou využít jiný ponton. "Trenér Jakub Kozelský psal, že převezli lodě stranou a dostali se na trénink, trénovali ve stejném větru, který to molo strhnul," popsala Skořepová.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalita vody v Riu? Nedělala bych z toho drama, říká jachtařka Šmídová

Z Ria během uplynulého roku přicházela řada informací o nečisté vodě. "Není to tak strašné, jak se píše. Dělají bezpečnostní opatření. Nevozí vodu v lodi, berou si ji z motoráku, snaží se ji nepít. Sem tam plavou nějaké odpadky, to je všechno," uvedla Skořepová.

Šmídová o Kozelské-Fenclové: Šance má a dělá pro to maximum

Čeští jachtaři mají na Hrách trojnásobné zastoupení. Viktor Teplý pojede ve třídě Laser Standard, Karel Lavický v RS:X a Veronika Kozelská-Fenclová ve třídě Laser Radial.

Největší šance, a to i medailové, má podle Šmídové posledně jmenovaná. V Londýně před čtyřmi lety vybojovala čtvrté místo. "Už na předchozí olympiádě byla jedna z favoritek, medaile se jí nepodařila. V současné době je model závodění takový, že kdo se vejde do desátého místa, má teoretickou šanci na medaili, protože finálová rozjížďka je za dvojnásobný počet bodů," přiblížila Šmídová. "Trénuje tam přes měsíc. Šance má a dělá pro to maximum," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články