Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Puigová: Hrála jsem zápas od zápasu rychleji, silněji, sebevědoměji

Rio de Janeiro - Mónica Puigová způsobila v ženském singlu bezmála senzaci a stala se olympijskou vítězkou. Přemožitelka Petry Kvitové ze semifinále po triumfu věnovala zlato své domovině Portoriku a říkala, že se jí na turnaji hrálo každým zápasem lépe a lépe.

Mónica Puigová
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

"Tahle výhra je pro Portoriko," řekla 34. hráčka světového žebříčku po vítězství. "Doma procházejí těžkými časy, potřebují dobré zprávy a já taky. Miluji svoji zemi," řekla. Dvaadvacetiletá rodačka ze San Juanu žije a trénuje v Boca Raton na Floridě. "Protože to je nejlepší pro moji práci, ale zůstávám loajální k zemi, kde jsem se narodila. Mám rodinu v Portoriku a jezdím tam často za nimi. Chci vidět rodinu a navíc odtamtud cítím velkou podporu po celou kariéru," řekla.

Puigová cestou za zlatem vyřadila světovou trojku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska, dvojnásobnou vítězku Wimbledonu Petru Kvitovou a ve finále zdolala druhou hráčku světa Němku Angelique Kerberovou 6:4, 4:6 a 6:1. "Způsob, jakým jsem to získala, byl úžasný. Ani bych to nechtěla vyhrát jinak," řekla.

"V každém z těch utkání jsem hrála lépe a lépe. Rychleji, silněji a zároveň jsem si začala více věřit. Z každého zápasu, z kterého jsem postoupila, jsem získala spoustu zkušeností. Nakonec jsem dosáhla svého největšího snu," dodala a rozplakala se štěstím.

Po finále ocenila i bronzovou Kvitovou, kterou vyřadila v semifinále. "Musím ocenit, jak se Petra dokázala zmobilizovat po tak těžké porážce v semifinále. To je strašně těžké, ale ona to dokázala a vyhrála," řekla nečekaná olympijská vítězka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články