Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

První medaili v taekwondu si vykopala Korejka Kim So-hui

Rio de Janeiro - První olympijskou medailistkou v taekwondu je Korejka Kim So-hui. Ve finále nejlehčí váhové kategorie do 49 kg porazila Tijanu Bognadovičovou ze Srbska 7:6. Jasno je také o medailích v nejnižší váhové kategorii u mužů, tedy do 58 kg. Tam triumfoval velký favorit - Číňan Šuaj Čao, který si poradil s Thajcem Tawinem Hanprabuem.

Čerstvá olympijská šampionka Kim So-hui
zdroj: Reuters

Jednadvacetiletý Šuaj Čao tak získal druhou velkou medaili po bronzu z loňského mistrovství světa. O rok starší Kim So-Hui je dvojnásobnoumistryní světa.

V rámci nejlehčí ženské kategorie do 49 kg zvítězila v zápase o bronz Panipak Wongpattanakitová z Thajska. Mexičanku Itzel Manjarrezovou porazila na technické body 15:3. Druhý bronz v ženské kategorii si vybojovala reprezentantka Ázerbájdžánu Patimat Abakarovová, která porazila Číňanku Ťing-jü Wuovou těsně 4:3.

Bronz v olympijské soutěži Taekwonda kategorie do 58 kg bere Luisito Pie z Dominikánské republiky. V souboji o třetí místo porazil Jesúse Tortosu Cabreru 6:5. Z druhého zápasu o bronz vyšel vítězně Korejec Kim Dej-un. Zvítězil 7:5 nad Španělem Carlosem Navarrem.

Je nám líto, video expirovalo.
První zlaté medaile z taekwonda jdou do Číny a Koreje

TAEKWONDO

Muži - do 58 kg:

1. Šuaj Čao (Čína), 2. Hanprap (Thaj.), 3. Kim Te-hun (Korea), 5. Pie (Dom. rep.) a Navarro (Mex.), 5. Tortosa (Šp.), 7. Hadžámí (Mar.) a Khalil (Austr.).

Ženy - do 49 kg:

1. Kim So-hui (Korea), 2. Bogdanovičová (Srb.), 3. Abakarovová (Ázer.) a Vongpattanakitová (Thaj.), 5. Aziezová (Fr.), 5. Manjarrezová (Mex.), 7. Diezová (Peru) a Wu Ťing-jü (Čína).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články