Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Program veslařské regaty byl pro dnešek zrušen

Rio de Janeiro - Rozmary počasí donutily pořadatele veslařské regaty na olympijských hrách v Riu de Janeiro zrušit dnešní závody. Kvůli problémům s větrem a deštěm nejprve organizátoři odložili dopolední program a následně ho z bezpečnostních důvodů celý zrušili.

Veslaře v olympijské laguně trápil vítr a velké vlny
zdroj: AP autor: Matt York

Na laguně Rodriga de Freitase se mělo bojovat i o první dvě sady medailí, finálové jízdy měly absolvovat párové čtyřky mužů a žen. Na programu byla i semifinále, opravy a finále C. Žádná česká posádka dnes závodit neměla.

Silný boční vítr a vlny přinutily organizátory zrušit už nedělní program, v pondělí a v úterý veslaři normálně závodili. Původně středeční program vedení Mezinárodní veslařské federace podle očekávání přesunulo do dalšího dnu, kdy by však podle předpovědí počasí měl také foukat silný vítr.

Pozměněn však byl program dalších disciplín a úpravy se týkají i skifařů. Ondřej Synek a Miroslava Topinková Knapková nastoupí do semifinálových jízd až v pátek 12. srpna. Další tři české posádky se ve finále B představí ve čtvrtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články