Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nejtěžší kategorie v judu patří Rinerovi a Andeolové z Francie

Hvězdný judista Teddy Riner z Francie splnil roli největšího favorita olympijského turnaje v nejtěžší kategorii nad 100 kg a obhájil zlato z Londýna. Poslední medaile v judu se rozdávala v ženské kategorii do 78 kilogramů, zlato si vydobyla v duelu s obhájkyní z Kuby Idalys Ortízovou Francouzka Emilie Andeolová.

Emilie Andeolová porazila ve finále Idalys Ortízovou
zdroj: Reuters autor: Toru Hanai

Osminásobný mistr světa a pětinásobný kontinentální šampion Riner ve finále porazil Japonce Hisajošiho Harasawu a prodloužil svou vítěznou sérii. Naposledy našel přemožitele na mistrovství světa 2010 v kategorii open, ve své tradiční váze neprohrál dokonce od olympijských her v Pekingu 2008, kde získal bronz.

Je nám líto, video expirovalo.
Francouzští judisté Riner a Andeolová ovládli nejtěžší kategorii

V semifinále měl Riner těžkou práci s Izraelcem Orem Sassonem, ve finále pak rozhodl o jeho vítězství větší počet napomínání pro Japonce. Se sedmadvacetiletým Rinerem se v budoucnu bude moci střetávat i čerstvý olympijský vítěz Lukáš Krpálek, jenž plánuje přejít ze své kategorie do 100 kg mezi judisty bez váhového omezení.

Teddy Riner
zdroj: Reuters autor: Toru Hanai

Francie byla jedním ze tří týmů, který vyslal do Ria maximální počet 14 judistů, ale na zlato čekala tradiční velmoc až do posledního dne. Ještě před Rinerem se o něj postarala Andeolová, jež ve finále kategorie nad 78 kg porazila v prodloužení na ippon obhájkyni vítězství z Londýna Idalys Ortízovou. Kubánka má nyní ve sbírce kompletní sadu medailí, neboť byla ještě třetí v Pekingu v roce 2008.

Judo:

Muži nad 100 kg:

Ženy nad 78 kg:

Zdroj
ČTK, Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články