Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hejnová je se čtvrtým místem spokojená. Rychleji jsem běžet nemohla, uznala

Rio de Janeiro – Zuzaně Hejnové chyběly k zopakování bronzové radosti z předcházejících olympijských her dvě desetiny sekundy. Své finálové vystoupení v běhu na 400 metrů překážek přesto hodnotí pozitivně. Většinu letošní sezony ji totiž sužovalo zranění Achillovy šlachy, což výkon úřadující mistryně světa nepochybně poznamenalo.

Zuzana Hejnová s Ristanannou Traceyovou
zdroj: Reuters autor: Leonhard Foeger

"Musím říct, že jsem byla hodně zklamaná a smutná, ale na druhou stranu jsem to měla tentokrát poměrně srovnané v hlavě a věděla jsem, že pro mě čtvrté místo znamená úspěch," hodnotila své vystoupení na olympijských hrách Hejnová.

Ve finále si úřadující mistryně světa připsala nejlepší letošní čas. "Byla jsem spokojená s průběhem všech rozběhů a ve finále jsem běžela to, na co aktuálně mám. Myslím si, že jsem nemohla být rychlejší," uznala.

Rodačka z Liberce bojovala větší část sezony se zdravotními problémy, přesto bez větších problémů postoupila do souboje o medaile. Úvodní vystoupení v Riu dokončila na druhém místě, semifinále dokonce s velkým náskokem vyhrála.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová: Nemohla jsem běžet rychleji

"Vypadalo to lehce. I já jsem se cítila dobře a pošetřila jsem nějaké síly, ale potom se projevil především fakt, že jsem neměla naběháno. Myslím si, že kdybych měla o dva, o tři starty víc, vydržela bych tempo, kterým jsem finále zahájila. Možná jsem to malinko přepálila, poté mi chyběly síly na konci," řekla Hejnová.

Vítězná Američanka Muhammadová od úvodních metrů dominovala a zlatou medaili získala časem 53,13. "Když zaběhnete takový čas, musíte závod rozběhnout rychle. Myslím si, že v nejlepší formě jsem také podobně začínala. Když na to člověk má, vydrží vysoké tempo až do konce."

Olympijské finále v Riu de Janeiro nabídlo zaplněným tribunám vynikající výkony všech překážkářek. "Závod byl nesmírně kvalitní, naneštěstí pro mě. Na předchozích mistrovstvích světa by můj čas bral vždy medaili. Holky se připravily dobře a byly prostě lepší, já to tak beru," prohlásila devětadvacetiletá atletka.

Bronzová medailistka z přecházejících Her však věří, že na předešlé úspěchy ještě dokáže navázat. "Myslím, že na to pořád mám, ale potřebuju zůstat zdravá. S tím, jak jsem letos mohla a zároveň nemohla trénovat, je finálový čas dost kvalitní. Když vydrží zdraví, můžu čas stlačit k třiapadesáti vteřinám," zakončila Hejnová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články