Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hejnová s přehledem postoupila a říká: Myslím, že mám formu

Rio de Janeiro – První ostrý olympijský start má za sebou Zuzana Hejnová, bronzová medailistka z předcházejících Her. V rozběhu závodu na 400 metrů překážek potvrdila, že i přes zdravotní problémy s Achillovou šlachou, které ji během sezony trápily, je na sportovní vrchol letošního roku výborně připravena.

Zuzana Hejnová s Ristanannou Traceyovou
zdroj: Reuters autor: Leonhard Foeger

Od první překážky běžela s lehkostí sobě vlastní, konec vypouštěla úplně. "Bylo to dobrý. Běžela jsem strašně uvolněně a pošetřila jsem dost sil," radovala se Hejnová. "Jsem ráda, že mám tenhle start za sebou," dodala.

Čtvrtku překážek absolvovala naposledy na květnové Zlaté tretře a nevěděla, co od sebe očekávat. Tušila, že postup by neměl uniknout, ale i tak ji výkon potěšil. "Cítím se dobře, měla jsem tam rezervu sekundu jako nic, možná víc. Takže mám na poměrně rychlý čas," uvedla rodačka z Liberce.

Pozitivním zjištěním je pochopitelně i zdravotní stav, což v kontextu s probíhající sezonou pro úřadující světovou šampionku hodně znamená. "Vůbec to necítím v závodě a je to dobrý. Už se na ni můžu spolehnout a neomezuje mě vůbec," pokračovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová po rozběhu: Úkol splněn, kvůli šetření sil jsem běžela hodně volně

Pohodu jí nenarušil ani silný déšť, který se nad stadionem před začátkem soutěží přehnal a kvůli němuž se nemohla v klidu rozcvičit. "Bylo to nepříjemné, že nás to chytlo na rozcvičováku, že jsme se nemohly pořádně protáhnout. Bylo zbytečné tam bláznit, takže jsem se prakticky moc nerozcvičila," prozradila Hejnová.

Po příchodu na stadion zkusila pár rovinek a cítila se výborně. "Takže jsem si říkala, že to stačí dobře naběhnout, uvolněně a pak už to bude dobré. Dávala jsem si pozor hlavně na náběh," doplnila.

V závěru stačila i pošetřit síly, zrychlovat bylo zbytečné. "Všichni byli zvědaví a já jsem tímhle napověděla. Myslím, že mám formu. Doufám, že se v semifinále rychleji nepoběží," zakončila Hejnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články