Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Házenkáři Tuniska a Polska získali první body, Brazilci zaskočili Němce

Rio de Janeiro – V házenkářském turnaji mužů se rozešli hráči Kataru a Tuniska smírně 25:25. Tunisané tak získali první bod. Poprvé bodovali také Poláci, kteří porazili Egypťany o osm bodů a odpoutali se ode dna tabulky skupiny B. V souboji spolufavoritů turnaje zdolali Chorvaté Dány. Domácí Brazilci si poradili s Německem.

Michal Jurecki a Krzysztof Lijewski z Polska blokují útočícího Egypťana Aliho Aliho Ismaila
zdroj: Reuters autor: Shannon Stapleton

Domácí tým si vylepšil náladu po prohře se Slovinskem, když zdolal Němce. Zápas měl vyrovnaný průběh, Brazilce ale vyburcovala podpora domácích fanoušků, deset minut před koncem nasadili k rozhodujícímu trháku a nakonec zvítězili 33:30.

Tunisané mohli nad vicemistry světa z Kataru i vyhrát, vždyť se tři minuty před koncem ujali vedení 25:21. Katařané si pak ale vzali oddechový čas a díky Mallashově trefě 12 vteřin před závěrečnou sirénou srovnali.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam házené: Francie–Argentina (M)

V dalším zápase skupiny A si Chorvaté poradili s Dány, které ani jednou nepustili do vedení. Plných devět bodů vstřelilo dánské pravé křídlo Lasse Svan. Francouzi jsou zatím zcela suverénní, bez problémů si poradili s Argentinou a dál vévodí tabulce.

Ve skupině B měli Poláci od úvodního hvizdu nad Egyptem navrch a Afričany zdolali jistě 33:25. Michal Daszek vstřelil 6 branek. Nekončí trápení švédského týmu. Nedokázal si poradit ani se Slovinskem a stále čeká na zisk prvních bodů.

Házená, muži:

Skupina A: Tunisko - Katar 25:25 (12:11), Dánsko - Chorvatsko 24:27 (12:15). Francie - Argentina 31:24 (17:12).

Skupina B: Polsko - Egypt 33:25 (16:10), Brazílie - Německo 33:30 (17:16), Slovinsko - Švédsko 29:24 (14:13).

Zápas skupiny A Tunisko - Katar
zdroj: Reuters autor: Shannon Stapleton
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články