Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Čína má první zlato v Riu, vybojovala jej pistolářka Čang Meng-süe

Rio de Janeiro – Největší země světa má v Riu na svém kontě první zlatou medaili. Sportovní střelkyně Čang Meng-süe jej získala ve vzduchové pistoli, na olympijských hrách si přitom teprve odbyla svůj debut. Čínská reprezentantka zvítězila s bezpečným náskokem 2,3 bodu před Ruskou Vitalinou Bacaraškinovou. Bronz brala Anna Korakakiová z Řecka.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam střelby: 10 m vzduchová pistole (Ž), kvalifikace

Pětadvacetiletá Čang Meng-süe se kvalifikovala do finále jako sedmá a ani boje o medaile nezahájila suverénně, postupně se však propracovala pořadím vzhůru. Do vedení se dostala v páté sérii a už ho nepustila.

Čang Meng-süe tak potvrdila dominanci své země v této disciplíně, kterou Čína ovládla počtvrté z posledních pěti her. Zároveň zastoupila šampionku z Pekingu i Londýna krajanku Kuo Wen-ťün, které se nevydařila kvalifikace a obsadila 30. místo.

O medaile dnes budou na OH bojovat ještě střelkyně na trap.

Výsledky olympijské soutěže ve sportovní střelbě

Ženy - vzduchová pistole: 1. Čang Meng-süe (Čína) 199,4, 2. Bacaraškinová (Rus.) 197,1, 3. Korakakiová (Řec.), 4. Zavalaová (Mex.), 5. Alhúzodová (Egypt), 6. Franquetová (Šp.), 7. Veličkovičová (Srb.), 8. Koršunovová (Rus.). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články