Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Shorttrackařka Hrůzová zajela olympijské maximum. Účast v B finále jí vyneslo 14. místo

Shorttrackařka Michaela Hrůzová si 14. místem v závodu na 1500 metrů výrazně vylepšila olympijské maximum. Na své nejsilnější trati postoupila česká rychlobruslařka do finále B, v němž stejně jako ostatní soupeřky nezachytila překvapivý nástup Japonky Sumire Kikučiové a uzavřela sedmičlenné startovní pole. Zlato obhájila Korejka Čche Min-čong.

Jediná zástupkyně českého rychlobruslení na krátké dráze v Pekingu byla ve své rozjížďce čtvrtá a díky času se dostala mezi 22 nejlepších. Stejného výsledku dosáhla i ve druhém ze tří semifinále, jež ovládla Nizozemka Suzanne Schultingová, zlatá na kilometru i ve štafetě a stříbrná na pětistovce.

Před čtyřmi lety v Pchjongčchangu Hrůzová závodila pod dívčím jménem Sejpalová a na nejdelší trati obsadila 24. místo. Stejně skončila před pár dny i na pětistovce, které se normálně nevěnuje.

Asijský kontinent Hrůzové sedí

Čtyřiadvacetileté Hrůzové se v Asii daří, před šesti lety si díky šestému místu na 1500 metrů na mistrovství světa v Soulu připsala největší úspěch kariéry. Českým maximem pod pěti kruhy zůstala šestá příčka Kateřiny Novotné na pětistovce z OH 2006 v Turíně.

Čche Min-čong se po stříbrech v závodu na 1000 metrů a ze štafet dočkala nejcennější medaile, dohromady už má na kontě tři olympijská zlata. Stejné bilance jako Korejka v Pekingu dosáhla Italka Arianna Fontanaová, jež ve finiši uhájila druhé místo před Schultingovou. Jedenáctým kovem navíc posílila pozici nejúspěšnější shorttrackařky na OH.

Mužskou štafetu vyhrála Kanada ve složení Charles Hamelin, Steven Dubois, Jordan Pierre-Gilles a Pascal Dion. Dubois po bronzu z pětistovky a stříbru z patnáctistovky zkompletoval v Pekingu medailovou sbírku. Druhá skončila Korea, o třetím místě Italů před ruskou štafetou rozhodl až fotofiniš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články