Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Paulovi zvládli dramatickou koncovku s USA

Poslední zápasy se českému manželskému páru Paulových nepovedly, proti Spojeným státům si ale spravili chuť. Paulovi porazili v dramatické koncovce americkou dvojici 10:8, vylepšili si bilanci na 3:4 a stále si drželi šanci na postup do play-off.

Paulovi vedli po trojce z druhého endu 3:1, vzápětí zaznamenali tři body soupeři. Češi odskočili do vedení 7:4 po zisku čtyř bodů ve čtvrtém endu. Vicky Persingerová a Christopher Plys ale v pátém srovnali, šestý skončil po Paulově chybě bez bodu a po sedmém Češi ztráceli 7:8.

V závěrečném endu se Paulové povedl poslední hod. Vyrazila z kruhů americký kámen a Češi další trojkou utkání strhli výhru na svoji stranu. Uspěli po třech předchozích prohrách.

V tabulce jsou Paulovi s bilancí tři výher a čtyř porážek na děleném šestém místě právě s Američany. K naději na semifinále potřebují zbylé dva zápasy vyhrát, po Kanadě je čeká na závěr v pondělí domácí Čína. Jistou účast v boji o medaile už mají s šesti výhrami Italové.

Turnaj málem předčasně skončil pro australskou dvojici poté, co měla Tahli Gillová pozitivní test na koronavirus a musela do izolace. Vedení australské výpravy však později uvedlo, že hráčka dostala od čínské hygieny svolení pokračovat v režimu blízkého kontaktu. S Deanem Hewittem dosud prohráli všech sedm zápasů včetně utkání s Paulovými.

Smíšené dvojice - základní skupina:

ČR - USA 10:8, Velká Británie - Čína 6:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články