Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Skikros patřil Švýcarům. Z nervů mi šrotovalo v hlavě i břiše, přiznal Regez

Skikrosu vládli reprezentanti Švýcarska. Zlato dnes v Čang-ťia-kchou získal Ryan Regez před Alexem Fivou, třetí skončil stejně jako před čtyřmi lety reprezentant ROV Sergej Ridzik.

Je nám líto, video expirovalo.
Velké finále skikrosařů

Regez se ve finále hned po startu ujal vedení a do cíle dojel s náskokem 26 setin sekundy. Devětadvacetiletý lídr Světového poháru se při prvním startu pod pěti kruhy dočkal premiérové medaile z velkých akcí.

"Celý týden při trénincích jsem byl nervózní a pod tlakem, protože každý čekal, že vyhraju. A nakonec se to povedlo," řekl Regez. "Z nervů mi šrotovalo v hlavě i v břiše, takže vítězství je pro mě naprosto neuvěřitelné," dodal.

Šestatřicetiletý Fiva na druhém místě navázal na triumf z loňského mistrovství světa. Třetí stejně jako v Pchjongčchangu skončil Ridzik a jako první skikrosař dokázal získat dvě olympijské medaile.

"Jsem trochu zklamaný, ve finále jsem udělal hrozně moc chyb," řekl Fiva. "Ale medaile pro mě strašně moc znamená, protože po Koreji (kde skončil devátý) už jsem si myslel, že se na olympiádu už nikdy nepodívám," dodal nejstarší skikrosař ve startovní listině.

Obhájce vítězství z minulých her v roce 2018 Brady Leman z Kanady vypadl v semifinále. V konečném pořadí obsadil šestou příčku, když v malém finále dojel druhý za Simonem Deromedisem z Itálie.

Výsledky skikrosu mužů

1. Regez, 2. Fiva (oba Švýc.), 3. Ridzik (Rus.), 4. Mobärg (Švéd.), 5. Deromedis (It.), 6. Leman (Kan.), 7. Rohrweck (Rak.), 8. Place (Fr.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články