Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Goggiaová se po zranění rychle zrestartovala, lyžuje a chystá se do Pekingu

Italka Sofia Goggiaová se dva týdny po zranění kolena vrátila k přípravě na lyžích a chystá se na cestu do dějiště olympijských her, kde má obhajovat titul ve sjezdu. Devětadvacetiletá hvězda se zotavuje po pádu v superobřím slalomu na Světovém poháru v Cortině d’Ampezzo, při kterém si poškodila zkřížený vaz v levém koleně a utrpěla drobnou frakturu v holenní kosti.

"Dneska jsem se vrátila na lyže a bylo to skvělé," vzkázala Goggiaová. "Spousta práce během těch dvou týdnů, tolik zranění k zahojení, tolik úsilí... ale taková touha to zvládnout," uvedla.

Goggiaová vyhrála ve Světovém poháru posledních osm sjezdů, ke kterým nastoupila a které dokončila. V polovině ledna v Zauchensee po pádu nedojela do cíle, ale pak opět zvítězila v Cortině. Jenže hned další den (23. ledna) přišel na řadu osudný superobří slalom.

Následovala intenzivní léčba a už na konci ledna Goggiaová avizovala, že se koleno hojí dobře, a od lékařů dostala svolení k intenzivnější přípravě v posilovně a bazénu. Nyní je zpátky na lyžích. "Pořád jsem se soustředila na svůj cíl a nikdy mě nenapadlo, že by byl ztracený. Brzy letím do Číny," uvedla Goggiaová, jež měla původně nést při slavnostním zahájení vlajku italské výpravy, ale kvůli odloženému odletu se této role zhostila obhájkyně olympijského zlata ve snowboardcrossu Michela Moioliová.

Goggiaová v této sezoně Světového poháru vyhrála šest závodů a vede hodnocení sjezdu. Olympijský závod v její hlavní disciplíně je na programu 15. února. Mohla by ale také zasáhnout už do super-G, které se pojede v pátek 11. února a v němž bude obhajovat prvenství z Pchjongčchangu Ester Ledecká.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články