Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Velký obrat a výhra, přesto Paulovi přiznali: Hráli jsme pod naši úroveň. Potěšili je hokejisté a dudáci

Premiéra na olympijských hrách a hned výhra. Navíc ještě po velkém obratu. Nabízelo by se, aby po závěrečném kameni manželé Zuzana a Tomáš Paulovi rozjeli velké oslavy, ale triumf nad norskou dvojicí se obešel bez velkých emocí. Čeští curleři to vysvětlili tak, že o vítězství více než jejich dobrá hra rozhodly chyby obhájců bronzu. Radost jim ovšem udělali hokejisté, kteří je přišli na stadion podpořit.

Paulovi se stali prvními českými curlery na olympiádě a možná by se dalo čekat větší nadšení po výhře. Po posledním nepřesném kamenu soupeřů si manželé s Nory podali ruce, objali se a zamávali do hlediště. "Curleři se snaží tolik neradovat, pokud vyhrají chybou soupeře. A tohle byl prohraný zápas soupeřů, ne úplně náš vyhraný," řekla Paulová.

Olympijská premiéra se na hře Paulových podepsala. "Podle našich představ to nebylo, hráli jsme pod své možnosti. Dolehla na nás atmosféra a bojovali jsme trošku s tím, jak správně číst led. To se projevilo v několika chybách," komentoval Paul skóre 3:6 po sedmi endech.

Češi přesto stále doufali v obrat. "Nikdy nevzdáváme koncovky, i když prohráváme o hodně. Snažíme se hrát, vždycky se může stát nějaká chyba," řekl Paul a přesně to se stalo. Kristin Skaslienová zahrála nepřesně, Češi srovnali a rozhodli v dodatečném endu.

V rozhodujícím dějství nezvládla poslední kámen duelu Skaslienová. "Nebyl to lehký kámem, házet bych to nechtěla," podotkla Paulová. Po utkání cítila především úlevu. "Necítila jsem se jistá v kramflecích, dělala jsem chyby, které normálně nedělám. Ale teď, dvacet minut po zápase, cítím, že je důležité, že to klaplo, že je výhra a máme něco v zápisu," prohlásila.

Za podporu poděkovali části hokejového týmu v hledišti, kde byli třeba brankář Roman Will či obránce Libor Šulák. "Jsme nadšení a strašně rádi, že tady byli," uvedla Paulová.

Z olympijských ceremonií Paulovy potěšilo, že při nástupu hráli dudáci, kteří symbolizovali Skotsko, zemi původu curlingu. "Pro curling jsou symbolem, má to velkou váhu a pro náš sport je to jako hymna. Emoce slyšet dudáky je těsně za českou hymnou," řekla Paulová. "Musel jsem při nástupu trošku zamáčknout slzu a soustředit se na zápas," dodal její manžel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články