Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Covidové problémy trenérů v české výpravě. Do Pekingu zatím neodletí Bajc ani Vida

Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus neodletí včas na olympijské hry do Pekingu dva trenéři. Nedělní cestu nestihne trenér snowboardistky Šárky Pančochové Přemysl Vida a v úterý se nevydá podle plánu do Číny hlavní kouč skokanů na lyžích Slovinec Vasja Bajc. Oba by měli odcestovat později.

Šárka Pančochová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

S někdejší vicemistryní světa ve slopestylu odcestují jako doprovod další kouč Martin Černík a servisman Jakub Schimmer. Vida by se za nimi mohl vydat do Číny později. Určitě ale nestihne první start Pančochové ve slopestylu, který začne 5. února kvalifikací a den nato má na programu finále.

Jednatřicetiletá závodnice pak pojede na svých čtvrtých Hrách ještě Big Air a U-rampu. Ve všech disciplínách se kvalifikovala na olympiádu jako první freestylistka v historii. V roce 2014 v Soči byla ve slopestylu pátá.

Vida se naposledy v roli trenéra zúčastnil závodů Světového poháru ve švýcarském Laaxu před dvěma týdny. "Od návratu striktně dodržoval veškerá bezpečnostní opatření spojená s účastí na zimních olympijských hrách, přesto byl ale ve středu 26. ledna pozitivně testován na covid-19. Původně plánovaný nedělní odlet tak nestihne," uvedl lyžařský svaz.

Bajc je po pozitivním testu v izolaci ve Slovinsku. V úvodu Her ho ve funkci hlavního trenéra zastoupí Jan Matura a asistentem bude Lukáš Hlava. Skokanské soutěže začínají o prvním olympijském víkendu, v sobotu 5. února je kvalifikace a o den později závod na středním můstku.

Českým skokanům se zatím v sezoně nedařilo. Do bodované třicítky se dostali ve Světovém poháru jen jednou, Roman Koudelka vracející se po operaci kolena byl před týdnem v Titisee-Neustadtu sedmadvacátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články