Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Starty jsme měli výborné, ale já dělal chyby, přiznal pilot dvojbobu Dvořák

Sedmnáctí skončili bobisté Dominik Dvořák a Jakub Nosek v olympijském závodě dvojbobů, přitom po prvních dvou jízdách to vypadalo, že by se mohli umístit i v první desítce konečného pořadí. Ovšem další dvě jízdy už nebyly tak dobré a hlavně ta poslední jim nevyšla. Nicméně Dvořák věří, že zkušenosti z trati může využít v následném závodě čtyřbobů.

Bobisté Dominik Dvořák, Jaroslav Kopřiva, Jakub Nosek a Jan Šindelář
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

A jak viděl Dvořák jako pilot dvojbobu svou úvodní disciplínu? "Skvěle se nám povedly starty, ale asi rozhodla malá vyježděnost. Ve čtvrté jízdě chyby pilota, tedy moje," popsal situaci na náročné dráze. "Jsou tam hodně těžké pasáže, zatáčky. Je dost náročné ji projet čistě. V té čtvrté jízdě to bylo asi nervozitou, nebo čím, ale já to čistě neprojel," přiznal.

Starty naopak vycházely české dvojici výborně. "Ve třetí jízdě jsme měli třetí nejrychlejší start, což je zásluha Kuby Noska, kterému za to musím poděkovat. Vyladili jsme to na olympiádu asi fyzicky nejlíp, ale já to pokazil jako pilot."

Teď už Dvořák myslí na to, jak zkušenosti z dvojbobů využije v následné soutěži čtyřbobů. "Každou jízdou se člověk cítí na trati líp. Doufám, že ty chyby, co jsem udělal teď, už neudělám." Ví už, kde jsou nejsložitější pasáže. "Máme naučené nějaké průjezdy zatáček, i když v rychlosti kolem sto dvaceti kilometrů je hodně těžké správně trefit řízení. Musí to být citovka, ale hodně rychlá," popsal situaci.

V soutěži dvojbobů se podělily o první místo posádky Kanady a Německa. "Přál jsem to víc Kanaďanům, ti jsou přátelštější. Němci jsou takoví odměření. Tak asi uvažovali všichni," pospal pilot českého bodu nezvyklou situaci. "Takovýhle výsledek je kuriozita. Zvlášť ve čtyřech jízdách, ale zase je fakt, že se to stalo i loni na mistrovství světa," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články