Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slibně vypadající trénink, nervy a nohy. Sáblíková jde na svůj hlavní závod

Rychlobruslařka Martina Sáblíková pojede v pátek závod na 5000 metrů, hodlá v něm usilovat o třetí zlatou olympijskou medaili. Hlavní budou nervy a nohy, zdůraznila česká závodnice, ale čtvrteční trénink vypadal podle trenéra Petra Nováka slibně. Sáblíková jde do závodu po velkém zklamání z trojky, kde skončila po dobrém výkonu těsně pod stupni vítězů.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Cílem čtvrtečního tréninku bylo najet nějaká kola, hlavně dvanáct, protože pětka je dvanáct kol, plus nějaké tempo. Myslím si, že to bylo v rámci možností dobré, Petr (trenér Petr Novák, pozn. red.) byl spokojený," řekla v rozhovoru pro ČT Sport.

Sama Sáblíková jde do závodu s odhodláním. "Já to nevzdám, uvidíme, jak to bude vypadat. Dvanáct a půl kola je dvanáct a půl kola. Bude to těžké, bude to o nervy, o nohy, ale uvidíme v cíli," říká rychlobruslařka.

I v Pchjongčchangu je třicetiletá Češka hlavní favoritkou. Ne ale tak jasnou jako v dřívějších letech. Problémy se zády a dlouhé tréninkové manko její dominanci oslabily. Sáblíková dokonce nevyhrála ani jeden závod na 5000 metrů, který se v rámci Světového poháru jel. V listopadu ve Stavangeru, kde vrcholily její zdravotní potíže, byla třetí. Na start se ale musela postavit, aby se kvalifikovala na olympiádu.

Vypořádat se s tím a jedeme dál

Čtvrté místo ze sobotního olympijského závodu na tři kilometry na ni hodně dopadlo. "Bylo to chvilku bolavé, ale myslím, že není, čemu se divit. Po tom, co člověk jezdí 12 let s medailí z trojky, a pak se to nepovede, tak to samozřejmě zabolí," řekla Sáblíková.

Ale na výsledku podle svých slov mohla pocítit, jak silné zázemí má doma. "A hlavně jsem z domova cítila obrovskou podporu – od fanoušků, od rodiny. To mi pomáhalo si to lépe vstřebat. Byl to kousek, ale to je sport a člověk se s tím musím umět vypořádat. A jedeme dál," uzavírá kapitolu bramborové medaile na OH Sáblíková a soustředí se na páteční pětku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články