Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

O semifinalistech turnaje smíšených dvojic je jasno. Norové přehráli Číňany

V curlingovém turnaji smíšených dvojic se rozhodlo o semifinalistech. V duelech, ve kterých už půjde o medaile, na sebe v pondělí narazí Kanada s Norskem a Švýcarsko s olympijskými sportovci z Ruska. Hráči ze Skandinávie o svém postupu rozhodli až v dodatečném souboji s Čínou.

Norští curleři Kristin Skaslienová a Magnus Nedregotten
zdroj: Reuters

Norsko, Čína a Švýcarsko – to byly tři země, které usilovaly o postup ze základní části. Švýcaři přehráli těsně Rusy a mohli se radovat z vidiny semifinále. V něm si vzájemný střet oba páry zopakují.

Norové nejprve v dopoledním zápase podlehli Číňanům. Vše rozhodl šestý end, ve kterém asijská dvojice nečekaně zahrála pět kamenů blíže středu.

Večer korejského času došlo na odvetu v tzv. tie-breakeru. Tentokrát bylo střetnutí mnohem dramatičtější. Lépe začala čínská dvojice. Norové ovšem rychle stav otočili. Definitivně rozhodl šestý end a norská čtyřka. Celkový výsledek 9:7 ve prospěch Seveřanů znamenal čínský smutek.

Výsledky smíšených dvojic v curlingu

7. kolo: Norsko - Čína 8:9, Finsko - USA 7:5, Kanada - Korea 7:3, Švýcarsko - OSR 9:8.

Pořadí: 1. Kanada 6 výher/1 porážka, 2. Švýcarsko 5/2, 3. OSR 4/3, 4. Norsko a Čína 4/3, 6. Korea 2/5, 7. USA 2/5, 8. Finsko 1/6.

Tie-break: Norsko - Čína 9:7.

Semifinálové dvojice (pondělí): Kanada - Norsko, Švýcarsko - OSR.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články